Efter bagerikonkurs: Vejles brødmand udgiver bagebog

Simon Clemens har lagt årene i Brød & Co bag sig og bager i dag brød i kantinen hos Ørsted, det tidligere Dong Energy i Skærkbæk. Nu springer han ud som bagebogsforfatter. Arkivfoto: Mette Mørk

Efter bagerikonkurs: Vejles brødmand udgiver bagebog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejles brødmand Simon Clemens har skrevet sin første bagebog, som tager udgangspunkt i opskrifterne fra det lukkede bageri i Vejle Midtpunkt.

Vejle: Simon Clemens fik aldrig taget afsked med sine kunder, da hans butik og café, Brød & Co i Vejle Midtpunkt, gik konkurs og lukkede for præcis et år siden.

Men nu er Vejles energiske brødmand tilbage. Ikke med en ny butik, for det kapitel har den 37-årige kok og bager lagt bag sig. Men med en 244 sider tyk bagebog.

Den rummer brødopskrifter og er først og fremmest en håndværksbog til hjemmebageren, men der er også et kapitel med om de fem Brød & Co-år.

- Historien om Brød & Co er vigtig at få med, for vi nåede ikke at sige ordentligt farvel, fordi vi lukkede så pludseligt. Bogen er en måde at komme ud at tale med folk igen, og det her runder et kapitel af og er samtidig starten på noget nyt, fortæller Simon Clemens.

Jeg synes, der mangler basisviden om bagning, og det her er først og fremmest en håndværksbog til hjemmebageren.
Simon Clemens, bagebogsforfatter
Simon Clemens udgiver fredag sin første bagebog, og det markeres med en åben reception i lokalerne over Street Food Vejle på Dæmningen. Bogens forside
Simon Clemens udgiver fredag sin første bagebog, og det markeres med en åben reception i lokalerne over Street Food Vejle på Dæmningen. Bogens forside

Fem år i en glasboble

Han arbejder i dag som bager i kantinen hos Ørsted, det tidligere Dong Energy i Skærbæk, hvor han har 16 kolleger i det store køkken og fortsat kan bage bæredygtigt brød af god kvalitet.

- Vi havde levet fem år i en glasboble, hvor vi arbejdede med økologi og bæredygtighed, og så var det svært at komme ud af den boble og finde et arbejde, hvor jeg fortsat kunne få lov at arbejde med de ting. Jeg fik mange tilbud fra folk, der ville åbne en lignende butik eller ville ansætte mig som køkkenchef, men det var ikke det, jeg ønskede, fortæller den kokkeuddannede Simon Clemens.

Meditativ oplevelse

Han skuffer folk, hvis de tror, at de investerer i en bagebog, der rummer hundredevis af opskrifter. "Brødmanden og den lille brødfabrik" rummer 24 opskrifter på hovedsageligt surdejsbrød, mens der også er opskrifter på Brød & Co's forskellige dyppelser, burgerboller og madbrød.

- Det har været en meditativ oplevelse at skrive bogen, efter at jeg måtte lukke mit hjertebarn. Det har på en måde været med til at holde mig i live. Jeg har i flere år tænkt på at lave en bagebog, men fik aldrig tid til det, mens vi havde butikken. Da vi stoppede, blev jeg kontaktet af forlaget, som lå ved siden af bageriet, og nu har jeg skrevet en kompromisløs bog, siger Simon Clemens, der også holder foredrag og arrangerer bagekurser.

Din egen lille fabrik

I bogen opfordrer han alle til at lave sin egen lille brødfabrik derhjemme, og brødmanden kommer med tip til at benytte den rette teknik. Her kan man læse, hvordan man laver surdej, ælter og ridser brødet rigtigt og afbager det i eget køkken.

- I Danmark er der højest otte-ti bagerier, der udelukkende arbejder med surdej. Derfor er du nødt til at lave din egen lille brødfabrik. Alle bogens opskrifter er tilpasset, så du kan bage dem i en Ikea-ovn til 1500 kroner. Det handler om at lære sin ovn at kende, og bogen beskriver, hvordan du får dit brød til at virke med surdej, siger debutforfatteren, der også deler ud af tip på sin hjemmeside denlillebroedfabrik.dk.


Forlaget Fritid, der er en del af forlaget DreamLitt, markerer udgivelsen af bogen ved en åben reception i lokalerne oven over Street Food Vejle på Dæmningen. Det sker fredag kl. 16 til 18.30.

Efter bagerikonkurs: Vejles brødmand udgiver bagebog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce