Efter skiltekrig: Nu kommer de fælles sidegadeskilte

Sådan kommer de fælles sidegadeskilte til at se ud. De erstatter butikkernes og caféernes egne sandwichskilte på gågaden og skal sættes op ved fem forskellige sidegader. Det gælder dog ikke ved Vejle Midtpunkt, der har sit eget skilt, som står på privat grund. Illustration: Vejle Kommune

Efter skiltekrig: Nu kommer de fælles sidegadeskilte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter påbud og konfiskationer af skilte sætter kommunen nu gang i et sidegadeforsøg med fælles pylonskilte på gågaden.

Vejle: Skiltekrigen på Vejles gågade er fortsat i gang.

I byrådssalen onsdag var flere af de lokale forretningsdrivende mødt op for at få svar på kritiske spørgsmål om de påbud, Vejle Kommune har udstedt i sagen om de mange ulovlige sidegadeskilte på strøget.

Caféen Tiki Basa i Rådhuspassagen kunne fortælle de lokale politikere om et fald i omsætningen på 30 procent, siden caféen blev tvunget til at fjerne sit skilt på gågaden, mens Delux Pizza & Kebab i Åcentret berettede om endnu større fald.

I løbet af den seneste måned har teknisk forvaltning udstedt 10 påbud til forretningsdrivende i sidegader og baggårde til Strøget. Det er handlende, der havde skilte stående, som strider mod Vejle Kommunes skilteregulativ og har gjort det i årevis.

Får stablede kasser

Påbudene rettede langt de fleste butiksejere sig efter og trak deres skilte væk fra gågaden. Den kommunale materielgård måtte dog rykke ud og konfiskere to skilte, som fortsat stod ulovligt på gågaden.

Selvom langt de fleste indehavere fjernede deres skilte, var ingen af de berørte butiksejere dog tilfredse med kommunens hårde fremfærd.

Men med et nyt udspil håber politikerne nu, at der falder ro over sagen.

Teknisk udvalg har netop godkendt en forsøgsordning, der placerer fælles sidegadeskilte på byens gågade. Stadsarkitekt Lisbet Wolters har fået til opgave at komme med forslag til skilte, hvor sidegadebutikkerne kan få deres navn markedsført.

Det har resulteret i en løsning, hvor der ikke bliver tale om gadeskilte i traditionel forstand, men om pyloner i form af kasser, der er sat oven på hinanden.

Navn og beskrivelse

Pylonerne bliver lavet i det brune cortenstål, som går igen i midtbyen mange steder.

De stakkede kasser kan udskiftes, og de kan aktiveres med budskaber på flere sider, og forvaltningen foreslår, at en af kasserne kan rumme et eller flere fotos, der kendetegner sidegadens identitet. På en anden kasse skal navnene på hver af sidegadens butikker og caféer stå ved siden af et pictogram, der beskriver butikkens art.

Under hver butiksnavn får butikken eller caféen en linie til at skrive nogle få ord, der beskriver den pågældende butik eller café.

I Rådhuspassagen nævner forvaltningen som eksempler, at teksten til Café Tika Basa kan være "café og frokost" og til Byens Forlag: "Bogcafé, all day brunch", og så kan butikkerne nedenunder lave en fælles fotocollege.

Klar til marts

De nye fælles sidegadeskilte, der skal erstatte de mange forskellige sandwich- og træskilte, som sidegadebutikkerne og caféerne dagligt har kørt eller båret ud til gågaden, bliver stillet op fem forskellige steder på strøget.

De kommer til at stå ved Flegborg og Vissingsgade, ved Grønnegade, Orla Lehmannsgade og udenfor Rådhuspassagen. Planen er at sætte fælleskasserne op i februar, så de er klar til brug i marts, og så skal forsøgsordningen evalueres omkring sommerferien.

Forsøget forventes at løbe op i en samlet udgift af knap 170.000 kroner, og butikkerne skal ikke være med til at betale for udviklingen og indkøbet af de rustne, stablede kasser, som forsøget består af.

Efter skiltekrig: Nu kommer de fælles sidegadeskilte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce