Efter ulykke: Her venter de stadig på sikkerhed og nye striber

For nylig skete et færdselsuheld i krydset mellem Kirkebyvej og Viborgvej ved Hornstrup. Lokalrådet mener, at det er et symptom på den stadig stigende trafik på den lille vej gennem Hornstrup Kirkeby. Foto: Anders Friis

Efter ulykke: Her venter de stadig på sikkerhed og nye striber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbage i 2016 lovede den daværende formand for teknisk udvalg, at der ville blive set på trafiktiltag i 2018.

Vejle: Tålmodighed er en dyd - men ventetiden kan også blive for lang.

Det oplever borgerne i Hornstrup Kirkeby i disse tider - og for medlem af lokalrådet Anders Friis er tålmodigheden ved at rinde ud:

- Tilbage i november 2016 lovede den daværende formand for teknisk udvalg, Peder Hummelmose (V), at der ville ske noget i 2018 for at øge trafiksikkerheden. Løftet kunne man læse i Vejle Amts Folkeblad. Men der er ikke sket noget, siger Anders Friis.

Kirkebyvej og Gl./Ny Hornstrupvej bliver ifølge mobilitetsplanen reelt en del af Vejles nye ringvej frem til 2028. Det vil betyde et sted mellem 6000 og 10.000 biler i døgnet på de nævnte vejstrækninger. Det bekymrer os.
Hornstrup Lokalråd på Facebook

Ulykke ved Viborgvej

Dengang pegede han og andre beboere på, at der kører for mange biler for hurtigt gennem det lille landsbysamfund. Mange benytter vejen som en genvej fra Grejsdalsvej til motorvejen ved Hornstrup-tilkørslen.

- Vi har lige haft en ulykke ved udkørslen fra Kirkebyvej til Viborgvej. Der var i første omgang meldt om en fastklemt fører af bilen, men det gik heldigvis ikke så galt, siger Amders Friis.

For ham og resten af lokalrådet er ulykken bare et symptom på, at trafikken er vokset med mellem fem og 10 procent hvert år de seneste år, uden at der er gjort noget for at øge sikkerheden. Den voksende trafik betyder ifølge Anders Friis, at bilisterne tager chancer for at komme ud på Viborgvej for enden af Kirkebyvej. Samtidigt er det et problem, at striber og hajtænder stort set er slidt af asfalten.

Formandsskifte efter valg

Anders Friis gjorde allerede i foråret opmærksom på det gamle løfte fra den daværende formand for teknisk udvalg. På Facebook linkede han til artiklen fra 2016. Dengang konstaterede Peder Hummelmose, at han ikke længere er formand - den post er overtaget af hans partifælle Christoffer Melson - og at den kloakering, der er i gang i området, ikke var bragt til ende:

- Men I er ikke glemt, lød det fra den tidligere formand i marts.

Brug for nyt vejstykke

Anders Friis kan dog ikke undgå at føle, at området er glemt. Og han er ikke mindst bekymret for fremtiden:

- I forbindelse med mobilitetsplanen og forslaget om en ringvej fra ådalen over bakkerne til Uhre og Hover er der en tanke om at bruge Kirkebyvej som en del af en midlertidig rute. Det vil få trafikken til at stige 20 procent - og det vil gøre situationen endnu værre. Derfor er der brug for en nyt vejstykke, der forbinder Ny Hornstrupvej med Kirkebyvej, siger Anders Friis på lokalrådets vegne.

Efter ulykke: Her venter de stadig på sikkerhed og nye striber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce