Får Vejle sin første Michelin-stjerne i dag? MeMu er på vej til København

Michael Munk er ikke som andre blevet ringet op af Michelin-folkene. Men fredag landede der en mail i Restaurant MeMu's indbakke, og derfor er han og Mette Derdau nu på vej til Michelin-afsløringen på Københavns Rådhus. Arkivfoto: Mette Mørk

Får Vejle sin første Michelin-stjerne i dag? MeMu er på vej til København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Munk og Mette Derdau fra MeMu er inviteret med til eftermiddagens Michelin-afsløring på Københavns Rådhus. Spørgsmålet er, om det udløser parrets første stjerne.

Vejle: Får Vejle sin første Michelin-stjerne i dag?

En hel del tyder på, at byen aldrig har været tættere på, for netop nu sætter en lokal køkkenchef sig bag rattet i sin bil og indstiller GPS'en til Rådhuspladsen i København.

Her uddeler Guide Michelin de eftertragtede stjerner klokken 17 på Københavns Rådhus, og ægteparret Michael Munk og Mette Derdau er inviteret med til afsløringen af de franske værter.

Som henholdvis køkkenchef og restaurantchef ejer og driver de MeMu, der i juni delte restauranten op i en gourmetrestaurant og en bistro på to forskellige adresser i Vejles midtby.

Nu har de kurs mod København, og spændingen i bilen er stor inden eftermiddagens afsløring.

Det er rigtigt, at det er første gang, vi er inviteret med. Men vi ved også, at andre er inviteret 14 dage før os med post.
Michael Munk, køkkenchef på MeMu
En Michelin-stjerne er god for økonomien
Det er godt for forretningen at lande sin første Michelin-stjerne. Det viser en rundspørge, branceorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet Horesta har lavet hos de danske Michelin-restauranter.
  • Svarene viser, at den første Michelin-stjerne medfører en omsætningsvækst på 25 procent, og at halvdelen af deres gæster er udlændinge.
  • Desuden oplever mange restauranter, at bookingsystemerne går ned på grund af den store interesse ved første stjerne.
  • Næsten 9 ud af 10 Michelin-restauranter har overskud.
  • De opnår en højere indtjening end de traditionelle restauranter og har et gennemsnitligt overskud på 420.000 kroner.
  • Indtjeningsniveauet er det samme i provinsen som i København, men den gennemsnitlige omsætning er væsentlig højere i hovedstaden.


Kilde: Horesta

Har ny polo-t-shirt på

- Vi er spændte. Jeg har taget en ny polo-t-shirt på, for du håber altid, at du får en stjerne. Det var den ambition, vi satte os, da vi åbnede i juni. Det vil være en stor dag, hvis vores ambitioner går i opfyldelse. De ambitioner har vi haft helt fra Munkebjerg-dagene, hvor vi ikke kunne få dem opfyldt. Det var derfor, vi valgte at gå selv, fortæller Michael Munk, der har en fortid som køkkenchef på Munkebjerg Hotels gourmetrestaurant Treetop, hvor Mette Derdau var sommelier.

Parret kører over til København og spiser en frokost med nogle venner, inden de tager ind på rådhuset. Men forventningen om restaurantens og parrets første Michelin-stjerne er ikke skruet højt op.

- Det er rigtigt, at det er første gang, vi er inviteret med. Men vi ved også, at andre er inviteret 14 dage før os med post, hvor vi fik en mail fredag om, at vi var med på den udvidede gæsteliste og derfor var inviteret med. Der er også år, hvor dem, der har fået en stjerne, er blevet ringet op. Derfor ligger vi ikke rigtig noget i det endnu. Vi kunne godt sætte næsen op, men vi er også realistiske. Vi slår ikke større brød op, siger køkkenchefen.

Bliver ikke skuffede

Selvom parret med glæde og spænding i kroppen drager mod København, bliver de ikke skuffede, hvis stjernen udebliver og Restaurant MeMu for eksempel "må nøjes med" hædrende omtale i Guide Michelin.

- Det vil være første skridt på vejen. Så ved vi, at der bliver kigget på det, vi laver. At stedet, maden, vores menu- og vinkort er i orden. Derfor er rosende ord en cadeau. Det er et spørgsmål om, hvor langt op på stigen, du bliver sat, siger Michael Munk.

Restaurant MeMu åbnede i tilbage i 2014 i Vissingsgade, men i april 2016 flyttede parret deres restaurant til nye og større lokaler på adressen Orla Lehmannsgade 3A, hvor Spisegalleriet senest havde til huse.

I juni sidste år valgte de så at dele deres restaurant op i en bistro og en gourmetrestaurant. Bistroen ligger i Orla Lehmannsgade, mens de dyrere og mere raffinerede retter indtages i kælderen i Torvegade 9D.

Får Vejle sin første Michelin-stjerne i dag? MeMu er på vej til København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce