Fagforeninger: Lockout lammer udbetaling af kontanthjælp og sygedagpenge

© Laurents Hamels/6PA/MAXPPP ; ILLUSTRATION OBJET.

Fagforeninger: Lockout lammer udbetaling af kontanthjælp og sygedagpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det betyder, at der ikke vil blive udbetalt ydelser i form af eksempelvis sygedagpenge og kontanthjælp, lyder det fra HK Kommunal. KL vil tage initiativ til at forhandle nødvendige nødberedskaber.

Konflikt: Et totalt stop for udbetaling af kontanthjælp, sygedagpenge og enkeltydelser.

Det kan blive nogle af konsekvenserne af KL's varslede lockout af cirka 250.000 kommunalt ansatte, der vil i træde i kraft den 10. april, hvis det ikke lykkes parterne at opnå et forlig i Forligsinstitutionen inden da.

Det skriver Altinget.

- Lockouten betyder, at der er samtaler med syge og ledige, der bliver stoppet og ikke afholdt, og der er iværksættelse af aktiverings- og uddannelsesindsatser, der ikke kommer til at finde sted. Samtidig betyder det, at der ikke kan udbetales ydelser. Hverken den månedlige kontanthjælp, sygedagpenge eller enkeltydelser, siger Mads Samsing, der er næstformand i HK Kommunal, til Altinget.

Størstedelen af de ansatte på job- og ydelsescentrene er organiseret under HK Kommunal. Det omfatter blandt andet sagsbehandlere og ansatte på ydelsesområdet, der varetager sager med eksempelvis kontanthjælp og sygedagpenge. Resten af de ansatte på job- og ydelsescentrene er organiseret under Dansk Socialrådgiverforening.

Godt og vel 40 procent er organiseret under Dansk Socialrådgiverforeningen, lyder estimatet fra organisationen selv.

Også her er konklusionen klar: Alle organisationens medlemmer bliver lockoutet, meddeler Dansk Socialrådgiverforening. Det kommer til at gå ud over sagsbehandling af førtidspensioner og personer, der er i gang med få hjælp til at komme ud i job efter at have været væk fra arbejdsmarkedet i længere tid.

Der er ikke planlagt noget nødberedskab, men KL oplyser til Altinget, at de i den kommende tid vil tage initiativ til at forhandle sig frem til en aftale om nødberedskaber, hvor det er nødvendigt.

"Det vil blandt andet være for at sikre udbetaling af forsørgelsesydelser til borgere. Aktivering og sagsbehandling, der ligger ud over udbetaling af ydelser, på jobcentrene vil blive ramt af en eventuel lockout, men vi håber naturligvis, at vi slet ikke kommer dertil og i stedet lander en aftale med de faglige organisationer inden da," skriver Charlotte Hougaard Clifford, kontorchef i KL's Arbejdsgiverpolitiske Center, i en mail til Altinget.

Fagforeninger: Lockout lammer udbetaling af kontanthjælp og sygedagpenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce