Farvel til Fætter BR: Sidste butik lukker i Vejle

Ikke så meget at smile af: Humøret var højt hos BR's velkendte mascot i Vejle i sommer, men i løbet af kort tid lukker butikken på hjørnet af Rådhustorvet og Torvegade. Arkivfoto: Flemming Larsen

Farvel til Fætter BR: Sidste butik lukker i Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af godt et år har Vejle mistet sine to BR-butikker. Butikken på Rådhustorvet holder dog åben julen over.

Vejle: Det er blot et år siden, at BR's legetøjsbutik i Bryggen blev forvandlet til en to etager og 1200 kvadratmeter stor Toys'R'Us.

Nu forlader den legeglade fætter med det velkendte logo helt Vejle, når Top-Toy vælger at lukke kædens butik på en af gågadens mest synlige placeringer på hjørnet af Rådhustorvet og Torvegade i Vejle.

Det sker som led i en rekonstruktion af Top-Toy, der forleden meldte ud, at selskabets økonomiske problemer er så store, at Top-Toy har begæret skifteretten om en rekonstruktion.

Rekonstruktionen betyder blandt andet, at BR-kæden lukker 10 af sine 97 butikker i Danmark, og det rammer netop butikken i Vejle.

I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at man lukker tabsgivende butikker, forenkler værdikæden og tilpasser de faste omkostninger, hvilket også berører supportfunktioner på hovedkontoret i Vallensbæk og i Hongkong.

Top-Toy forventer, at det kan berøre, hvad der svarer til op mod 450 fuldtidsansatte på tværs af virksomheden.

Det begyndte i 1963
Historien om BR begynder i 1950, hvor ægteparret Edith og Børge Rasmussen købte en aviskiosk i Roskilde. Det varede ikke længe, inden kiosken blev til en papirvarebutik med festartikler. Hvert år til jul oplevede Edith og Børge, at også legetøj var populært blandt deres kunder. Det var dog først i 1963, da deres sønner Bjarne og Henrik Gjørup blev en del af forretningen, at de besluttede sig for at ændre butikken til en decideret legetøjsbutik.Navnet blev BR-Legetøj efter Børge Rasmussens initialer. Sammen grundlagde familien butikskæden, som vi i dag kender som BR.

Allerede i 1963 åbnede den anden butik i kæden. Det var i Slagelse, og i de efterfølgende år blev der åbnet en ny BR-butik hvert eneste år. Senere voksede kæden endnu hurtigere, og i dag er der BR-butikker i både Danmark, Norge, Sverige, Finland og Nordtyskland - omkring 250 fysiske butikker i Nordeuropa.

I 2016 blev kapitalfonden EQT medejere af BR, og selskabet bag kæden, Top-Toy, driver i dag 226 BR-butikker samt 72 TOYS'R'US-varehuse i Norden. Kæden omsatte i seneste regnskabsår for lidt mere end tre milliarder kroner.

Kilde: Br.dk

Det er trist og beklageligt

- Det er trist og beklageligt, at vi må sige farvel til dygtige kollegaer, der alle har kæmpet hårdt for at gøre Top-Toy til en sund forretning. Men nu må vi fokusere på at skabe et stærkt selskab på fundamentet af virksomhedens mange sunde dele og den strategi, vi allerede er langt med, siger selskabets direktør, Per Sigvardsson.

Ifølge pressemeddelelsen er målet med rekonstruktionen at skabe en mere enkel og strømlinet retail-forretning med fokus på færre, men langt mere moderne butikker samt en konkurrencedygtig og effektiv online-handel, der gør det lettere og mere spændende at handle legetøj online.

- Det er ikke lykkedes for os at gøre Top-Toy lønsom i sin nuværende form, og derfor må vi nu ændre grundlæggende på virksomheden ved at forenkle og optimere de sunde dele af forretningen, forklarer direktøren i meddelelsen.

Selskabet har længe været udfordret på grund af folks ændrede indkøbsvaner, hvor mange finder legetøjet på netbutikker.

Lukker ved årsskiftet

Butikken på Rådhustorvet har sidste åbningsdag 31. december 2018.

Samtidig understreger Top-Toy, at rekonstruktionen ikke berører forbrugerrettigheder som returret, reklamation og garanti i de tilbageværende butikker.

Rekonstruktionen har dermed heller ingen betydning for Toys'R'Us-butikken i Bryggen.

De øvrige BR-butikker, der lukker, ligger i Kolding, Middelfart, Herlev, Hellerup, Holbæk, Søborg, Tønder, City-Vest og Magasin i Aarhus.

Artiklen blev opdateret kl. 18.42 med oplysningen om lukningsdato.

Farvel til Fætter BR: Sidste butik lukker i Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce