Fin borgmestertitel giver ingen løn

Ved starten af seneste byrådsperiode argumenterede Dan Arnløv (t.h) sammen med Holger Gorm Petersen for honorar til 2. viceborgmesteren. Men de stod alene med forslaget, og da økonomiudvalget med borgmester Jens Ejner Christensen (t.v) i spidsen mandag drøftede honorarer, blev forslaget ikke genfremsat. Arkivfoto: Mette Mørk

Fin borgmestertitel giver ingen løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 2014 foreslog byrådsmedlem et honorar til nummer tre i borgmester-hierakiet, men denne gang, hvor posten går til en politisk modstander, stiller han ikke forslaget.

Vejle: Kommunens anden-viceborgmester bør have knap halvdelen af honoraret til første-viceborgmesteren.

Sådan lød et forslag fra den konservative Dan Arnløv for fire år siden. Her diskuterede politikerne traditionen tro honoreringen af sig selv de kommende fire år. Og i den forbindelse fremsatte han ovenstående forslag sammen med den netop tiltrådte anden-viceborgmester, Holger Gorm Petersen, der repræsenterede Dansk Folkeparti.

Men da økonomiudvalget i mandags havde honorarerne for de kommende fire år på dagsordenen, kom der intet forslag fra den konservative første-viceborgmester.

I 2014 var argumentet for at udbetale honorar til anden-viceborgmesteren, at Dan Arnløv i den egenskab havde været i aktion på byrådets vegne adskillige gange i årene 2010 til 2014. Derfor var det ikke kun en "ceremoniel" post, mente forslagsstillerne.

Ingen opbakning

Også i år indgik posten i den politiske kabale. Igen var en DF'er udset, nemlig gruppeformand Kenneth Fredslund. Men i sidste ende måtte konstitueringspartierne aflevere posten til det store røde mindretal i skikkelse af den socialdemokratiske gruppeformand, Søren Peschardt. Og i den forbindelse, er der ikke kommet forslag om honorar.

Hvis det var en god idé for fire år siden - hvorfor så ikke nu, Dan Arnløv?

- Sidst stod vi helt alene med forslaget. Alle andre - inklusive Søren Peschardt og Socialdemokratiet - sagde nej. Det tror jeg ikke har ændret sig. Derfor kom jeg ikke med forslaget igen.

Heller ingen andre har foreslået delt honorar - og dermed skal Dan Arnløv ikke dele sit første-viceborgmestervederlag på 110.000 kroner.

Fin borgmestertitel giver ingen løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce