Flere skoler vil med i succesfuld venneordning

Ældre Sagen i Vejle-Jelling søger frivillige ældre til at blive skolevenner. Foto: Ældre Sagen

Flere skoler vil med i succesfuld venneordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre Sagen har succes med skolevenner på fire lokale skoler, og nu søger man frivillige til faste besøg på endnu en Vejle- og Jelling-skole.

Vejle: Ældre Sagen i Vejle-Jelling har succes med et projekt, som er døbt "Generationsmøder", og nu skal ordningen udvides.

Flere lokale folkeskoler vil gerne med i det projekt, som har til formål at bygge bro mellem den ældre generation og skolebørn.

- Vi har i øjeblikket skolevenner på Kirkebakkeskolen, Vejle Midtbyskole, Engum Skole og Skibet Skole, hvor frivillige ældre er engageret blandt de yngste elever, og det har været en succes. Børn elsker at være sammen med ældre mennesker, der har tid til at være sammen med dem, både til læsning, spil og meget andet. De ældre mennesker skal ikke nå en hel masse, men kan give sig tid til også at snakke med børnene, og bidrage med deres nærvær, fortæller formanden for den lokale afdeling af Ældre Sagen, Jens Jørgen Siersbæk.

De ældre bidrager med deres nærvær. Det kan for eksempel være gennem højtlæsning, spil, håndarbejde eller lektiehjælp. Mulighederne er mange.
Jens Jørgen Siersbæk, formand for Ældre Sagen Vejle-Jelling

Kan gøre en forskel

Nu vil de yngste elever på Søndermarksskolen i Vejle og Bredagerskolen i Jelling også gerne have faste seniorer på besøg i klasselokalerne. Derfor søger lokalafdelingen nye frivillige til de to skoler.

- Hvis du har nogle timer til overs og har lyst til at bruge dem sammen med glade, nysgerrige og spørgelystne børn i en folkeskole i samarbejde med engagerede lærere og pædagoger, er det dig, vi har brug for, siger formanden.

De frivillige ældre vil indgå som en ekstra hånd i de yngste klasser samt på mellemtrinnet. De kommer ikke til at indgå i normeringen eller kommer til at fungere som ulønnet erstatning for vikarer eller fast personale, for de vil altid være sammen med en lærer eller pædagog.

- Indtil nu har der været cirka 15 skolevenner på de forskellige skoler, og jeg tror, at interessen fra de andre skoler vokser, efterhånden som ideen med skolevenner bliver kendt. Mulighederne for at bidrage er mange, og de ældre får en unik mulighed for at gøre en forskel for kommende generationer, siger Jens Jørgen Siersbæk.

Kræver pletfri børneattest

De frivillige er forsikret, mens de er på skolerne, og Ældre Sagen indhenter en børneattest, som skal være pletfri, før de ældre får lov at arbejde med børnene. Frivillige behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at deltage, og på de to lokale skoler træder ordningen i kraft i begyndelsen af september.

- Det nærmere samarbejde på skolen aftales mellem de implicerede parter, siger formanden.

Interesserede kan kontakte Jens Jørgen Siersbæk på tlf.nr. 75 83 49 34 eller på mail: siersbaek@newmail.dk

Flere skoler vil med i succesfuld venneordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce