Fødselsdagsuge slår alle rekorder - men vejlensisk Rema-købmand tjener ingen penge

I løbet af denne uge har Jeppe Hansen og hans ansatte kørt omkring 32 paller med juice ind i butikken. På en normal uge sælger butikken omkring 100 flasker juice. Foto: Yilmaz Polat

Fødselsdagsuge slår alle rekorder - men vejlensisk Rema-købmand tjener ingen penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aldrig tidligere har Rema 1000 solgt så meget på en enkelt dag i Danmark som søndag. Alligevel tager Vejle-købmand Jeppe Hansen penge med på arbejde i fødselsdagsugen.

Vejle: Normalt sælger Jeppe Hansen cirka 100 liter juice om ugen i sin Rema 1000 på Sønderdalen i Vejle.

I denne uge fordobler han salget, for Rema-kæden holder traditionen tro fødselsdag her i begyndelsen af maj, og tilbuddene får kunderne til at strømme til kædens butikker.

Alene de første tre dage af fødselsdagsugen solgte købmanden i Løget 4500 liter juice, som kunderne i denne uge kan købe for en flad femmer - det halve af normalprisen for en liter.

Halv pris er der blandt andet også på en liter Mathilde-kakaomælk og på chokoladekiks. Bagge varer sælger Rema-købmanden også cirka 100 af i en normal uge, men i de første tre dage af fødselsdagen blev 3000 pakker kiks og 1500 liter kakaomælk slået ind i butikkens kasseapparater.

Her sidst på ugen kan jeg godt begynde at mærke det i benene, at vi har travlt. Men umiddelbart ser det ud til, at jeg kan holde fri lørdag, hvor jeg selv har fødselsdag.
Jeppe Hansen, købmand hos Rema 1000
Det er blevet en tradition, at Jeppe Hansen hyrer sin svigermor til at servere kagemænd for kunderne på en af dagene i fødselsdagsugen, og i år er ingen undtagelse. Foto: Yilmaz Polat
Det er blevet en tradition, at Jeppe Hansen hyrer sin svigermor til at servere kagemænd for kunderne på en af dagene i fødselsdagsugen, og i år er ingen undtagelse. Foto: Yilmaz Polat

Må ikke gå forgæves

- Vi tjener ikke noget på de varer, der er i fødselsdagsavisen, og selvom vi næsten fordobler vores omsætning i en fødselsdagsuge, så har jeg som købmand penge med på arbejde i denne uge. Vi ser det som en investering. Vi vil gerne give vores faste kunder nogle gode tilbud, og så trækker vi forhåbentlig mange nye kunder i butikkerne, så det betaler sig på sigt, siger Jeppe Hansen.

Når det gælder antallet af solgte varer i fødselsdagsugen,er det mere end fordoblet, men på grund af de lave priser slår det ikke på samme måde igennem på omsætningen.

Men det store flow af varer, der går gennem butikkens lager, videre til hylder for til sidst at ende på varebåndet, stiller store krav til både kædens hovedsæde, den enkelte købmand og personalet. For hvis ikke der er varer nok i butikkerne, ender fødselsdagen med at blive en skuffelse for kunder, der går forgæves efter slagtilbuddene.

Kunst at bestille rigtigt

Det er en kunst at ramme det antal varer, der er behov for i fødselsdagsugerne, og de store lastbiler med varer ankommer med hyppigere interval sammenlignet med en normal uge.

- Kunsten er at levere varen hver uge. Her sidst på ugen kan folk bedre acceptere, at vi er løbet tør for enkelte ting, for så har de fleste været her en eller to gange i forvejen. Men vi må ikke løbe tør på anden- eller tredje-dagen, så skuffer du folk. Derfor er det ikke kun os i butikken, der knokler, men hele baglandet, siger købmanden, der bor med sin familie i Bredsten og har drevet butikken otte år til oktober.

Trykket bliver for voldsomt

Tidligere havde Rema-kæden fødselsdagen spredt ud over to uger, men det er man stoppet med. Og det bifalder Jeppe Hansen, som selv har fødselsdag lørdag og ikke har haft meget fri i dagene op til.

- Hellere en uge, hvor vi gør det ordentligt og leverer bedst muligt. Gør du det to eller tre uger, som nogle kæder, bliver trykket voldsomt - også på personalet, og så risikerer du at skuffe flere, fortæller købmanden, som har 25 ansatte i butikken.

Hvor stor en omsætning, han har i denne fødselsdagsuge, ønsker han ikke at afsløre, men rekordomsætning bliver der tale om. Både for butikken i Løget og for kæden.

- Vi laver rekorder hele vejen rundt, både når det gælder antal styk og omsætning. På fødselsdagsugens første dag søndag satte hele kæden omsætningsrekord i Danmark for en enkelt dags omsætning, fortæller købmanden.

Fødselsdagsuge slår alle rekorder - men vejlensisk Rema-købmand tjener ingen penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce