Folk i Højen: Vi vil have en bedre trafiksikkerhed

Projektleder i Vejle Kommune Peter Sebstrup, (stående) deltog i borgermødet i Multihuset i Højen mandag, hvor han samlede op på de idéer, der blev diskuteret. Foto: Yilmaz Polat

Folk i Højen: Vi vil have en bedre trafiksikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikken er stadig et varmt emne i Højen. Det kom frem på et borgermøde i Lokalrådet, hvor særligt trafiksikkerhed blev sat på dagsordenen.

Højen: Trafiksikkerhed er stadig et varmt emne for beboerne i Højen. Etablering af et lyskryds har ganske vist betydet meget for trafiksikkerheden, men der køres fortsat for stærkt gennem byen.

Det kom frem på et borgermøde i Multihuset, hvor den voldsomme trafik gennem byen og omkring skolen og børnehaven børnehaven var det emne, der optog sindene mest.

- Den stærke trafik er en stor bekymring, og der skal arbejdes videre med idéer til, hvordan man kan sikre trafikken, fortæller Rene Winther fra lokalrådet i Højen.

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, skal have et praj om Højen-borgernes bekymring.

Lokalrådet havde kaldt til mødet mandag for at spørge folk i Højen, hvad der skal satses på i fremtiden. Og her blev der talt meget om trafiksikkerhed og om, at Højen skal sørge for en langt bedre markedsføring af byens udstykninger, så flere kan bosætte sig i byen.

Formanden for Lokalrådet i Højen, Thomas Pein Malmberg, byder velkommen til borgermødet, hvor trafiksikkerhed var et af de store samtaleemner. 
 Foto: Yilmaz Polat
Formanden for Lokalrådet i Højen, Thomas Pein Malmberg, byder velkommen til borgermødet, hvor trafiksikkerhed var et af de store samtaleemner. Foto: Yilmaz Polat

Sammen om at spise

Velkomstgruppen, der har ansvar for, at tilflyttere føler sig velkomne og bliver en del af fællesskabet, arbejder videre med planer om fællesspisning. Initiativet skal bygge bro til en hel del tilflyttere fra Ungarn og Rumænien, som har bosat sig i byen.

- Forsamlingshuset har i forvejen almindelig fællesspisning to gange om året. Men den kunne udvides, så folk kunne være sammen om at lave maden, siger René Winther.

Som noget nyt kom der forslag om, at Højen får etableret sin egen hundeskov i skoven ved byen, så hundeejere ikke skal køre til Vejle og gå i Søndermarkskoven.

Mikkel Andersen fra Højen Gymnastik & Ungdomsforening orienterede om Aktivparken Højen i området omkring Multihuset, skolen og børnehaven. Aktivparken skal være et nyt samlingssted for beboerne i Højen med mulighed for mange forskellige aktiviteter.

Parkens tre samlende elementer er leg, spontant ophold og uorganiseret sport. Der er store forventninger til parken, som etableres i faser. Den rummer blandt andet et overdækket areal, som kan bruges i skoletiden og i fritiden.

Folk i Højen: Vi vil have en bedre trafiksikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce