Forskellighed bringes sammen i historier

Elever fra Skibet Skole har i denne uge besøg af deres venskabsklasse fra Færøerne. Eleverne fik besøg af ansatte fra asylcentret i Jelling, for at høre om livet som flygtning. Efterfølgende skulle de danske og færøske elever sammen skrive historier om det at komme til et fremmed land. Foto: Mette Mørk

Forskellighed bringes sammen i historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever fra Skibet Skole og Færøerne, har sammen med ansatte fra Asylcentret i Jelling skrevet noveller om flygtninge og forskellighed.

Vejle: Ikke alle børn ved hvad et asylcenter er, eller hvorfor der kommer flygtninge til Danmark. Men det lærte 5. klasse-elever fra Skibet Skole, da de fik besøg af ansatte fra Røde Kors asylcentret i Jelling, som kunne fortælle eleverne mere om livet som flygtning.

Besøget fra Røde Kors i Jelling, var en del af et projekt, som eleverne lige nu er i gang med på Skibet Skole. De har nemlig i denne uge besøg fra deres venskabsklasse på Færøerne, og sammen med dem sætter de fokus på forskellighed.

Projektet afvikles i samarbejde med Nordplus Junior, som er et program for skoler, som gerne vil møde hinanden på tværs af de nordiske og baltiske lande.

Børn skal kende til flygtninge

To ansatte fra Røde Kors i Jelling fortalte eleverne om, hvorfor nogle mennesker vælger at flygte fra deres hjem, og hvorfor de mennesker lige netop havner i Danmark. De fortalte også om, hvordan det er at bo på et asylcenter eller et andet opholdssted.

Anya Düring og Majken Tamberg arbejder begge hos Røde Kors, og de ser vigtigheden i at fortælle børn om flygtninge.

- Det er godt, at eleverne i dag får et nuanceret syn på, hvad det vil sige at være flygtning, siger Majken Tamberg.

Anya Düring er enig:

- Mange børn på Færøerne ved slet ikke hvad en flytning er, og her i Danmark er der sikkert også mange børn, som ikke ved nok om, hvorfor fremmede kommer til landet. Men i dag prøver vi at give dem svar på det, siger Anya Düring.

Skal skrive noveller

Eleverne har fået til opgave, at skrive en novelle om at komme til et andet land som flygtning. En af grupperne bestod af Frida Møller Andersen og Minna Klein Mikkelsen fra Skibet og Süsanna Magnussen og Lisa Haraldsen fra Færøerne.

De har alle fire tænkt over, hvordan det må være at være flygtning.

- Det er synd for dem, og især hvis de er børn, sagde de til avisens udsendte.

De fire piger er enige om, at de ville savne både deres venner, hus og maden, hvis de skulle flygte til et andet land.

Pigernes novelle kom til at handle om, hvordan det er at komme til Danmark fra en fremmede land. Efter at have hørt om flygtningenes baggrund er pigerne sikre på, at de vil se anderledes på dem og deres historie, næste gang de møder dem.

Forskellighed bringes sammen i historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce