Ghetto-lov vil have drastiske konsekvenser i Finlandsparken: 317 lejligheder skal sælges eller fjernes

Tine Vibeke Poulsen er formand for AAB's afdeling 29 og har boet i Finlandsparken i 15 år. - Jeg har aldrig været uden for arbejsmarkedet og har aldrig været på offentlig ydelse. Jeg føler mig krænket, når regeringen siger, at jeg bor i en hård ghetto, og jeg er ikke den eneste, der har det sådan, fortæller hun. Foto: Mette Mørk

Ghetto-lov vil have drastiske konsekvenser i Finlandsparken: 317 lejligheder skal sælges eller fjernes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finlandsparken er blevet renoveret for 364 millioner kroner. Alligevel skal 60 procent af blokkene sælges, omkonverteres eller rives ned. Byrådet indkaldes til lyttemøde.

Vejle: Landsbyggefonden har spenderet godt 364 millioner kroner på at gøre Finlandsparken til et bedre sted at bo.

De 11 almene boligblokke på Nørremarken hænger dog stadig fast på regeringens ghettoliste, og det får alvorlige konsekvenser de kommende år.

Folketinget har allerede førstebehandlet et lovforslag, som betyder, at 60 procent af Finlandsparken skal konverteres til andre boligformer end de almene familieboliger, blokkene rummer i dag.

Det kan ske ved, at AAB Vejle vælger at sætte 317 af de 529 eksisterende boliger til salg som ejerlejligheder. De kan også konverteres til for eksempel ungdoms- eller ældreboliger eller erhvervslejemål, og i yderste konsekvens kan boligselskabet vælge at rive en eller flere af blokkene ned.

Faktum er, at de tre regeringspartier, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti alle støtter det lovforslag, som skal vedtages endeligt i slutningen af november.

Og Finlandsparken kan ikke smyge sig udenom. Det giver utryghed blandt områdets 1630 beboere.

Vores beboere er meget utrygge. De ved ikke, om deres hjem skal rives ned eller sælges, så de skal flytte. Men hvor skal vi sende dem hen?
Tine Vibeke Poulsen, formand for AAB's afdeling 29, Finlandsparken
Her er paragraffen
Det er denne paragraf i lovforslaget, der skal sætte gang i afviklingen af landets ghettoområder:§ 168 a. Den almene boligorganisation og kommunalbestyrelsen skal i fællesskab udarbejde en udviklingsplan for et hårdt ghettoområde, jf. § 61 a, stk. 4. Udviklingsplanen skal have som sit mål inden 1. januar 2030 at nedbringe andelen af almene familieboliger til højst 40 pct. af alle boliger i det pågældende hårde ghettoområde.

Beboere er utrygge

- Vores beboere er meget utrygge. De ved ikke, om deres hjem skal rives ned eller sælges, så de skal flytte. Men hvor skal vi sende dem hen? Ned i Skolegade, så det bliver en ghetto? Det er vanvittigt, og jeg synes, denne lov er under Danmarks værdighed. De, der tager denne beslutning, har ingen anelse om, hvad de siger ja til. De har ikke tænkt over konsekvenserne, siger formanden for Finlandsparken, Tine Vibeke Poulsen.

Hun har boet i Finlandsparken i 15 år og har svært ved at forstå, at den kommende lov har til formål at forvandle et - i hendes øjne - velfungerende boligområde.

- Jeg kan godt se, at man er nødt til at gøre noget ved nogle af de hårde ghettoer, hvor politiet, brandvæsen og postbudene ikke kan gå frit. Man er nødt til at gøre noget ved utrygheden disse steder. Der må man gerne rive ned og finde bedre løsninger. Men det er vanvittigt at gøre her, siger afdelingsformanden.

Vil i dialog med byrådet

Hun mener ikke, det er realistisk, at man kan sælge de mange lejligheder i Finlandsparken, og hun kalder det helt urealistisk at åbne snakken om nedrivning.

Når lovforslaget er vedtaget, skal AAB og byrådet i fællesskab vedtage en udviklingsplan for de 11 blokke. Den skal ligge færdig inden 1. juni næste år, og i den anledning har afdelingsbestyrelsen valgt at invitere alle byrådets gruppeformænd og borgmesteren til et såkaldt lyttemøde i Finlandsparkens beboerhus på mandag, 12. november.

- Regeringen har sagt, at det er kommunens problem at få lavet en udviklingsplan. Det er byrådet, vi skal i forhandling med, og derfor vil vi gerne invitere dem til et møde heroppe. Det er et lukket møde kun for vores beboere, og jeg håber, at se rigtige mange, fortæller Tine Vibeke Poulsen.

Ghetto-lov vil have drastiske konsekvenser i Finlandsparken: 317 lejligheder skal sælges eller fjernes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce