Grejs Friskole bliver certificeret udeskole

Med DGI-certificeringen som officiel udeskole, håber Grejs Friskole at kunne forstærke elevernes interesse for og opmærksomhed på naturen. Foto: Pernille Plagborg

Grejs Friskole bliver certificeret udeskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et års samarbejde med DGI er Grejs Friskole nu blevet godkendt som certificeret udeskole. Eleverne skal have større interesse og nysgerrighed for naturen, lyder det.

Vejle: Selvom frisk luft, natur og udeliv i forvejen var hjørnesten i dagligdagen på friskolen i Grejs, har der den seneste uge alligevel været ekstra glæde at spore på skolen.

I kølvandet på et års samarbejde med DGI Sydøstjylland blev skolen 9. april officielt certificeret som en DGI-udeskole. Titlen blåstempler skolens arbejde med at integrere udeliv i undervisningen.

Dét har Grejs Friskole det forgangne år fået hjælp til af DGI, der har sendt to undervisere, som har hjulpet med at iværksætte udeskole-aktiviteterne. Vel at mærke med øje for skolens egne idéer og værdier.

- De har været gode til at strukturere processen for os. Vi har altid haft ambitioner om at inddrage naturen og nærmiljøet mere i undervisningen, og det har DGI hjulpet os med, siger Ulrika Jørgensen, der underviser på Grejs Friskole, i en pressemeddelelse.

Jeg kan mærke på børnene, at deres interesse og nysgerrighed for naturen bliver vækket. Det er vigtigt at være opmærksom på og værdsætte de små ting som fuglefløjt og rindende vand, og det er med DGI's hjælp, at eleverne nu er begyndt på det.
Ulrika Jørgensen, underviser på Grejs Friskole

Eleverne skal reflektere over naturen

DGI-forløbet, der skulle integrere udelivet i undervisningen, har bestået af moduler, hvor elever gradvist har skulle lære at reflektere over naturen - både i praksis og på et fagligt niveau.

- Jeg kan mærke på børnene, at deres interesse og nysgerrighed for naturen bliver vækket. Det er vigtigt at være opmærksom på og værdsætte de små ting som fuglefløjt og rindende vand, og det er med DGI's hjælp, at eleverne nu er begyndt på det, siger siger Ulrika Jørgensen.

Der er desuden blevet nedsat en arbejdsgruppe på Grejs Friskole, der skal arbejde videre med skolens udeskoleprofil. Alle skoler kan ansøge DGI om at blive en del af et udeskoleforløb.

Grejs Friskole bliver certificeret udeskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce