Grundsalg tæt på rekord i Vejle Kommune: Se her hvor der blev solgt flest

Dette foto er taget i september 2017, hvor Vejle Kommune var ved at byggemodne et nyt boligområde ved Stenbukken i Planetbyen. På Uhrhøj blev der sidste år solgt 20 kommunale byggegrunde. Arkivfoto: Kaare Johansen

Grundsalg tæt på rekord i Vejle Kommune: Se her hvor der blev solgt flest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle Kommune solgte 91 byggegrunde i 2018 med Vinding, Børkop og Uhrhøj som topsælgerne. Det er blot fem grunde fra rekordåret 2010.

Vejle: 91 parcelhusgrunde solgte Vejle Kommune i 2018.

Det salg er tæt på rekordåret i 2010, da man solgte 96 grunde rundt i de kommunale udstykninger i storkommunen.

Selvom 2018-salget ikke slår rekorden, er det aktuelle salg et mere regulært tal sammenlignet med 2010.

- I 2010 prisjusterede vi alle vores grunde, fordi markedet havde ændret sig, og langt de fleste priser blev sat ned. Der var blandt andet grunde, hvis pris blev nedjusteret med cirka 30 procent. Samtidig var 2010 sidste chance for at købe en byggegrund, inden der i 2011 blev lagt moms på grundsalget, fortæller kommunens erhvervsguide, Mette Harbo Linee.

Også de private udstykninger sælger godt, og vi hører også fra ejendomsmæglerne, at boligsalget er steget igen i 2018. Det understreger, at Vejle er en meget attraktiv kommune at bygge og bo i.
Jens Ejner Christensen (V), borgmester
Sådan fordelte salget sig i 2018
Vejle Kommune solgte 91 byggegrunde i 2018, og salget fordelte sig på de forskellige lokalområder sådan:Vinding 21

Børkop 21

Vejle, Uhrhøj 20

Skibet 8

Jelling 7

Smidstrup 5

Brejning 2 (udsolgt)

Gårslev 2

Give 1

Ny Højen 1

Grønbjerg 1

Ny Nørup 1

Egtved 1

Mere købestærke borgere

Det rekordhøje salg i 2018 er kommet i hus, selvom tilflytningen til Vejle Kommune har tabt en del af pusten.

Vejle Kommune øgede antallet af indbyggere med 752 indbyggere sidste år, og det er en halvering i forhold til 2016. Men det har ikke haft betydning for grundsalget i kommunen, der ved udgangen af 2018 rundede 114.794 indbyggere.

- Jeg tror, det skyldes, at folk er blevet mere købestærke på grund af den økonomiske fremgang i samfundet kombineret med det lave renteniveau. Det er mit indtryk, at bankerne er blevet mere venlige til at låne penge ud - også til unge mennesker. Folk er også blevet mere bevidste om, hvad de gerne vil have. Det får man ved at bygge selv, siger erhvervsguiden, der allerede har solgt tre byggegrunde i år.

Topscorerværdigheden i 2018 deler Vinding med Børkop, da kommunen i begge lokalområder har solgt 21 byggegrunde, mens Uhrhøj følger lige efter med 20 salg. Sammen med Skibet har det været blandt de toneangivende områder, når det gælder grundsalget.

Det tynder ud i varerne

- Tallene har jo rigtig meget at gøre med, hvor vi udbyder grunde. Men kigger vi tilbage på de seneste tre år, solgte Lille Grundet bedst i 2015, hvor grundene nærmest blev revet væk, mens Børkop også solgte godt. I 2016 var Skibet klart højdespringeren skarpt forfulgt af Uhrhøj og dernæst Vinding. I 2017 solgte Vinding bedst, og ellers var det i Brejning og Børkop, fortæller Mette Harbo Linee.

Når det gælder kigget i krystalkuglen i 2019, er Mette Harbo Linee en tand mere forbeholden i forhold til salget i 2018. Det skyldes igen vareudbuddet i de enkelte områder.

- Vi har de positive briller på, men det er svært at følge med efterspørgslen i de attraktive områder, og vi kan ikke sælge varer, vi ikke har på hylderne. Vi kunne godt bruge flere grunde i de eftertragtede områder. På Lille og Store Grundet har vi ikke en eneste kommunal grund tilbage. De 11 nye, vi havde på Lille Grundet i 2015, blev revet væk, fortæller hun.

Helt tomme er de kommunale hylder dog ikke, og blandt andet i Planetbyen på Uhrhøj er der stadig ledig jord. Det er efterhånden 11 år siden, de første grunde blev udstykket i den nye bydel, og der er netop godkendt en ny lokalplan for Mælkevejen deroppe.

Grundsalg tæt på rekord i Vejle Kommune: Se her hvor der blev solgt flest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce