Gyser du også for varmeregningen efter de iskolde uger? Se fjernvarmedirektørens bud

De seneste år har Vejle Fjernvarme udvidet sit net til blandt andet Skibet - her graver direktør Jesper Wolsgaard for til den nye ledning. Men trods udvidelsen har værket ifølge direktøren kunnet klare efterspørgslen. Arkivfoto: Mette Mørk

Gyser du også for varmeregningen efter de iskolde uger? Se fjernvarmedirektørens bud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle Fjernvarme har haft gang i værkets egen kedel for at holde kulden fra døren hos kunderne.

Vejle: Fimbulforåret har sendt radiatorerne på overarbejde i de fleste hjem. Men hvad med regningen?

Tjah, ifølge direktøren for Vejle Fjernvarme A.M.B.A., Jesper Wolsgaard, har værket kørt på fulde omdrejninger de seneste måneder. Værket har leveret op til 70 Megawatt i de koldeste døgn. Det er meget, rigtig meget. Forbruget er 30 procent højere end i samme periode sidste år.

- Men jeg tror ikke, at kunderne behøver frygte en voldsom ekstraregning. Februar og marts har godt nok været kolde, men til gengæld havde vi et meget lunt efterår. Jeg har tjekket mit eget forbrug - og det ser ud til, at det lune efterår udligner den nuværende kulde, siger direktøren.

De seneste år har vi renoveret store dele af vores ledninger, så den kolde vinter har slet ikke givet problemer med brud.
Jesper Wolsgaard - direktør Vejle Fjernvarme A.M.B.A.

Flere graddage

Kulden er registreret i den opgørelse over såkaldte graddage, som Teknologisk Institut udsender. Af den fremgår, at februar 2018 havde 483 graddage mod 407 året før - altså en stigning på 18,7 procent. Sammenligner man med et gennemsnitsår, ligger februar dog kun 0,6 procent over normalen på 480 graddage.

Ikke desto mindre har Vejle Fjernvarme som nævnt pumpet rigtig meget varmt vand ud i rørene:

- Der har især været pres på flere mandag morgener. Det skyldes en kombination af, at præcis mandagene har budt på meget lave temperaturer samtidig med, at mange firmaer jo skruer ned for varmen i weekenderne, fortæller Jesper Wolsgaard.

Haft gang i egen kedel

Han kan glæde sig over, at presset på værket ikke har udløst problemer. Ifølge direktøren kan Vejle Fjernvarme i ekstrem-situationer levere op til 90 Megawatt - altså 20 mere, end der har været brug for i de kolde februar og marts dage.

Har I haft brug for at tænde jeres egen kedel på værket ved Langelinie for at supplere overskudsvarmen fra TVIS?

- Ja, den er altid i gang så snart temperaturen når et par grader under frysepunktet. Så er vi nødt til selv at producere varme. Hvis vi skulle undgå det, ville det kræve meget større dimension af fjernvarmerør fra Fredericia til Vejle - og det kan ikke betale sig. Derfor har vi muligheden for selv at producere varme, siger Jesper Wolsgaard.

Gyser du også for varmeregningen efter de iskolde uger? Se fjernvarmedirektørens bud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce