Hans tipoldefar ejede Haraldskær, nu fejrer han 90 års fødselsdag på stedet

Christian C. Rahr fejrer sin 90 års fødselsdag på Haraldskær, som engang var ejet af hans tipoldefar, Johannes Ditlev Rahr. Privatfoto

Hans tipoldefar ejede Haraldskær, nu fejrer han 90 års fødselsdag på stedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle: Herregården Haraldskær, som i dag er Sinatur Hotel, har gennem årene haft mange ejere. En af dem var Johannes Ditlev Rahr, der ejede herregården fra 1806 til 1821.

Slægtens historie har altid betydet meget for hans oldebarn, Christian C. Rahr. Når han i morgen fredag 13. april fylder 90 år, har han valgt at fejre fødselsdagen på Haraldskær, der engang var i slægtens eje.

- Vi børn er vokset op med at lægge øre til min fars fine slægtshistorie. Nu hvor han fylder 90 år, synes vi, det var passede at besøge en af familiens tidligere residenser. Mine forældre har været der tidligere. Jeg ved, at vi har været forbi i min barndom, men det er første gang, vi skal overnatte på Haraldskær, og det glæder vi os meget til, fortæller 90 års fødselarens datter, Charlotte Rahr.

I barndomshjemmet i Valby hænger billeder af stamtavlen af ældste søn i hver generation med ægtefælle.

- Det pudsige ved Johannes Ditlev Rahr, er, at billedet af hans hustru er borte. Han har altid hængt i midten, fortæller Charlotte Rahr.

Vi børn er vokset op med at lægge øre til min fars fine slægtshistorie. Nu hvor han fylder 90 år, synes vi, det var passede at besøge en af familiens tidligere residenser.
Charlotte Rahr
Haraldskær og familien Rahr
Herregården Haraldskær har haft mange ejere, en af dem var Johannes Ditlev Rahr, der ejede herregården fra 1806 til 1821.Han drev ifølge historien Haraldskær på gammeldags vis og stod derfor ikke ret godt rustet til de økonomisk hårde tider i begyndelsen af 1800-tallet.

Det hjalp heller ikke på situationen, at han havde indgået en ufordelagtig forretningsaftale med Vejle-købmanden Nikolaj Nyholm. Det endte netop med, at Johannes Ditlev Rahr måtte sælge Haraldskær til Vejle-købmanden.
Sinatur Hotel Haraldskær bliver rammen om Christian C. Rahrs 90 års fødselsdag fredag 13. april. Hans tipoldefar har ejet herregården, der i dag er hotel, og derfor holder han sin fødselsdag her med familien.   Arkivfoto
Sinatur Hotel Haraldskær bliver rammen om Christian C. Rahrs 90 års fødselsdag fredag 13. april. Hans tipoldefar har ejet herregården, der i dag er hotel, og derfor holder han sin fødselsdag her med familien. Arkivfoto

Rahr-navnet har positiv klang

Rahr-slægten forgrener sig også til Ribe, hvor et af de gamle huse i bymidten har været i familiens eje. I Aarhus er en vej opkaldt efter Christian C. Rahrs oldefar, Edwin F. Rahr, der var etatsråd i Aarhus.

Edwin Rahr er iøvrigt født på Haraldskær i 1815, og han blev en betydningsfuld mand i Aarhus som købmands og etatsråd. Han døde i 1905.

- Rahr-navnet er jo lidt specielt, men det er et dejligt navn at have, da det har en positiv klang. Hvem vil ikke gerne være rar?, siger Charlotte Rahr med smil i stemmen.

90 års fødselaren er født og opvokset på Islands Brygge i København, og han har i 57 år haft sit hjem i Valby sammen med sin ægtefælle, Else. I arbejdslivet var han gennem næsten 40 år grossist i optikerbranchen.

Christian C. Rahr holder sin 90 års fødselsdag sammen med Else og parrets to børn samt svigersønnen Søren.

- Min bror hedder også Christian, han er den fjerde Christian i rækken, tilføjer Charlotte Rahr.

Johannes Ditlev Rahr ejede Haraldskær fra 1806 til 1821, nu kommer hans tip-oldebarn  Christian C. Rahr til Haraldskær for at fejre sin 90 års fødselsdag. Arkivfoto
Johannes Ditlev Rahr ejede Haraldskær fra 1806 til 1821, nu kommer hans tip-oldebarn Christian C. Rahr til Haraldskær for at fejre sin 90 års fødselsdag. Arkivfoto

Hans tipoldefar ejede Haraldskær, nu fejrer han 90 års fødselsdag på stedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce