Her bliver der nok tryk på: Nyd kunstværker, Fjordenhus og Bølgen fra søsiden

Anne Højlunds værk "Stay Together", der har tydelig adresse til flygtningestrømmene over Middelhavet, blev vist på udstillingen sidste år. Arkivfoto Michael Svenningsen

Her bliver der nok tryk på: Nyd kunstværker, Fjordenhus og Bølgen fra søsiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstillingen af flydende kunst i Vejle Havn skal i år ikke bare nydes fra landjorden - Vejle Museerne er klar med flere guidede sejladser, der også viser Fjordenhus, Bølgen og Havneøen.

Vejle: VejleMuseerne har lagt sig i selen for at gøre dette års fjord-udstilling Floating Art til et tilløbsstykke for både små og store.

Foruden de sædvanlige gå-ture, hvor museumsguider udpeger og fortæller om årets værker, kan man i år også komme på flere guidede sejlture hele havnebassinet rundt.

Her kan man ikke bare komme helt tæt på og høre om de 11 udstillede kunstværker, men også få fortalt historien om Bølgen, Havneøen og Vejle Havns nyeste attraktion Fjordenhus.

Museerne har også fokus på familiens yngste med et opgave-ark, som giver en sjov og lærerig tilgang til udstillingen.

Årets 11 værker
"Flooded Modernity" af Asmund Havsteen-Mikkelsen"Vejle Svømmehal 1:2" af Christian Elovara Dinesen"Mycelium Moon" af Studio ThinkingHand"Re-Re-Entry (Splashdown)" af Søren Thilo Funder"Offshore" af Niveau Zero Atelier"Flydende Tæppe" af Tina Helen"Papkasserne" af Pia Skogberg"Data Traveler" af Regitze Engelsborg Karlsen"Objekt Uidentificeret" af Thomas K.G. Harboe"Pejlemærker" af Thomas Bo Østergaard"Flydende Tanker fra en Venteposition" af Kristian Blomstrøm Johansson
"Heads Up" hedder dette værk, som kunne ses til Floating Art-udstillingen på fjorden sidste år. Arkivfoto Michael Svenningsen

Glad museumsinspektør

Der sker meget arkitektonisk i Vejle, og Floating Art lægger sig oveni den oplevelse, man i forvejen kan få ved at besøge fjorden og havnen.

- Når man er interesseret i kunst, arkitektur og byudvikling, så synes jeg faktisk, at det er et redt fedt tilbud; fordi det har lidt af det hele, siger museumsinspektør Pernille Rom Bruun fra Vejle Kunstmuseum om de nye omvisninger fra søsiden.

Kunstudstillingen har ligesom de tidligere to år, den har været vist, særligt fokus på miljø, klimaforandringer og andre store samtids-spørgsmål. Nogle af kunstnerne har også ladet sig inspirere af flygtningedebatten og taget udgangspunkt i flugt og savnet af et hjem.

Floating Art-udstillingen støttes af Edith & Kirk Christiansens Fond, Oticon Fonden og Vejle Kommune.

Ove Sørensen, der er museumschef på VejleMuseerne, siger om udstillingen:

- Vi er ikke i tvivl om, at kunst i det offentlige rum på vandet er med til at øge interessen for kunst i Vejle-området generelt samtidig med, at det skærper opmærksomheden for den øvrige kunst i Vejle og på Vejle Kunstmuseum.

Floating Art 2018
Årets 11 værker er forankret i Vejle Fjord på strækningen mellem Lystbådehavnen og Skyttehushaven.

Udstillingen indvies lørdag 23. juni klokken 18.

Derefter kan værkerne ses frem til 2. september. Udstillingen når dermed at blive en del af Trekantområdets Festuge.

Der er planlagt 9 guidede bådture i udstillingsperioden, som kræver tilmelding via VejleMuseernes hjemmeside. Det koster 75 kroner at deltage.

Turene har ikke bare fokus på Floating Art, men vil også komme forbi Fjordenhus, Havneøen og Bølgen. Guider fortæller om både kunstværker og arkitektur undervejs.
?Kuldsejlet? af Tine Oksbjerg - værket, der blev vist sidste år,  var tænkt som en kritik af de dyre boligkomplekser ved vandet i alle danske havnebyer - som Bølgen bagved, hvor lejlighederne er så dyre, at de er forbeholdt de få.  Arkivfoto: Michael Svenningsen
?Kuldsejlet? af Tine Oksbjerg - værket, der blev vist sidste år, var tænkt som en kritik af de dyre boligkomplekser ved vandet i alle danske havnebyer - som Bølgen bagved, hvor lejlighederne er så dyre, at de er forbeholdt de få. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Her bliver der nok tryk på: Nyd kunstværker, Fjordenhus og Bølgen fra søsiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce