Historisk aften om mørkt kapitel

Historiker og museumsinspektør for Frøslevlejrens Museum, Dennis Larsen kommer den 22. januar til Højen Kultur- og Forsamlingshus for at fortælle om besættelsestidens Danmark og danske mænds involvering i Holocaust. Privatfoto

Historisk aften om mørkt kapitel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag 22. januar vil historiker og museumsinspektør ved Frøslevlejrens Museum, Dennis Larsen, fortælle om besættelsestidens Danmark og om dansk involvering i holocaust.

Højen: Forfatter til bogen "Fortrængt Grusomhed", der udkom i 2010, Dennis Larsen, er i dag museumsinspektør ved Nationalmuseet Frøslevlejrens Museum, og så stammer han fra Gl. Højen. 22. januar klokken 19.30 besøger Dennis Larsen Højen Kultur og Forsamlingshus for at holde foredrag om de danske SS-mænd, der gjorde tjeneste i tyske koncentrationslejre.

Danskerne var beviseligt involveret i jødeudryddelserne under holocaust. Det skete allerede fra det øjeblik i 1941, hvor de meldte sig til det nazistiske Freikorps Danmark. Rekruttiden tilbragte de i Hamburg Langenhorn, Treskau i Polen og i "Waldlager", en SS-militærbase i Bobruisk i Hviderusland. Her blev de oplært til at kæmpe i Heinrich Himmlers Waffen-SS. Krigen mod Sovjetunionen medførte et voldsherredømme uden sidestykke i historien - med aktiv deltagelse af danske frikorpsmænd. Foredraget giver svar på, hvem de danske frikorpsmænd var, og hvor og hvordan de blev involveret, samt de konsekvenser, frikorpset fik for retsopgøret i Danmark efter krigen.

Frikorps Danmark

Dennis Larsen benytter både fotos, film og dokumenter i løbet af foredraget "Frikorps Danmark og forbrydelserne". Han vil forsøge at føre tilhøreren dybere ind i historien omkring danskerne og forbrydelserne. Han benytter blandt andet sin seneste bogudgivelse "En Skole i Vold. Bobruisk 1941-44. Frikorps Danmark og det tyske besættelsesherredømme i Hviderusland" (2014).

Dennis Larsen har desuden være tilknyttet Simon Wiesenthal Center Israel i eftersøgningen af nazistiske krigsforbrydere. /exp

Historisk aften om mørkt kapitel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce