Hun har drømt om det, siden hun var 15 år: Nu drager Vejle-kvinde alene ud i verden i folkevognsbus

Anne Zibrandtsen er klar til at køre på oplevelse i Europa med folkevognsbussen "Charlie". Hun har orlov fra sit arbejde som leder af FOF i Vejle, Horsens og Hedensted fra til november. Foto: Yilmaz Polat

Hun har drømt om det, siden hun var 15 år: Nu drager Vejle-kvinde alene ud i verden i folkevognsbus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Zibrandtsen, leder af FOF i Vejle, Horsens og Hedensted, har fået syv måneders orlov for at gennemføre sit livs rejse med folkevogns-bussen "Charlie" gennem Europa.

Vejle: Folkevogns-rugbrødet fra 1966 er ligesom dens ejer, Anne Zibrandtsen, klar til at køre ud i det blå.

Anne Zibrandtsen, leder af FOF i Vejle, Horsens og Hedensted, har fået syv måneders orlov fra sit arbejde for at udleve en drøm om at køre på oplevelse i Europa. Ad små veje, gennem maleriske landsbyer og stoppe dér, hvor hun får lyst til det.

- Siden jeg var 15 år har jeg arbejdet uafbrudt og haft min kalender fyldt med opgaver. Jeg har lyst til, at jeg IKKE skal skynde mig. Jeg har lyst til at nyde nuet og øjeblikket, og det skal være nu, mens jeg har helbredet, lysten, modet og økonomien til det, fortæller Anne Zibrandtsen.

Ønsket om en pause til at dyrke langsomheden om bord i "Charlie", som hun konsekvent kalder sit beige/hvide folkevogns-rugbrød, har hun haft længe. - Min mor døde i 2003 som 65-årig. Hun drømte om at kunne sætte studenterhuen på min ældste datter, Simones hoved. Men hun nåede aldrig at opleve det. Jeg vil ikke udsætte mig selv for, at jeg ikke når at opfylde mine drømme, fortæller Anne Zibrandtsen.

Jeg kan ikke vide, hvad turen vil gøre ved mig som menneske. Jeg håber og tror, den bliver mit livs oplevelse.
Anne Zibrandtsen
Anne Zibrandtsen viste bussen
Anne Zibrandtsen viste bussen "Charlie" frem for venner og bekendte og fik lidt proviant og mange gode ønsker med på vejen. Foto: Yilmaz Polat

Renoveret fra A til Z

Hun er hverken stresset eller træt af sit arbejde.

- Jeg elsker mit arbejde, men det er nu, jeg skal afsted uden forpligtelser og opgaver, andet end at nyde hver dag, siger hun. Hun har arbejdet i to år på at forberede turen og istandsætte bussen, som hedder "Charlie", akkurat ligesom hendes hest og hund i sin tid gjorde.

- Det er mig og Charlie, der skal på tur. Jeg købte bussen af en VW-nørd i Bagsværd, den er nu renoveret fra A til Z. Jeg har selv været med i arbejdet. Undervejs er jeg blevet rimeligt god til de forskellige mekaniker-opgaver, fortæller hun.

Bestyrelsen for FOF har bevilget hende orlov i syv måneder uden løn, og blandt flere har den tidligere leder, Mette Skibsted, har sagt ja til at hjælpe hos FOF, passe telefon og tilmeldinger, mens Anne Zibrandtsen er på orlov. - Opgaverne er fordelt, jeg tager afsted uden computer og har kun min telefon og en sort kina-bog, hvor jeg kan skrive om mine oplevelser, fortæller Anne Zibrandtsen.

Der var trængsel i VW-klubben på Hjarupvej i Kolding, hvor Anne Zibrandtsen viste
Der var trængsel i VW-klubben på Hjarupvej i Kolding, hvor Anne Zibrandtsen viste "Charlie" frem for familie, venner og bekendte, før hun kører ud i det blå i Europa. Foto: Yilmaz Polat

Besøger invasionskysten

Hun har venner i Tyskland, som hun vil besøge undervejs, men ellers er der kun én bestemt seværdighed, som hun skal se. - Jeg vil besøge invasionskysten og se kirkegårdene i Normandiet, hvor alle de faldne soldater ligger. Ellers holder jeg mig langt væk fra turist-mål, motorveje og store byer, siger Anne Zibrandtsen.

Hendes orlov begyndte 1. april og rækker frem til november. Hun regner med at køre fra Vejle omkring 18. april, når hun har været til sin fars 84 års fødselsdag.

- Jeg har sagt til venner og familie, at de bare kan komme på besøg i løbet af turen, hvis de har lyst. Jeg skal bo i bilen på camper- og camping-pladser. Jeg glæder mig til at møde andre, der også er på tur og lade mig inspirere af dem, siger Anne Zibrandtsen.

For et halvt år siden blev hun mormor til Ellen, og den lille pige er en solstråle i hendes liv. - Jeg vil selvfølgelig savne Ellen og min familie. Mine døtre, 24-årige Simone og 21-årige Therese, er begge godt i vej med deres uddannelser. Simone mangler et år i sin uddannelse i designledelse, og Therese er i lære i HR-afdelingen hos DONG. Jeg kan roligt tage af sted, siger Anne Zibrandtsen.

Tre generationer samlet i VW-klubben. Anne Zibrandtsen med barnebarnet Ellen og sine to døtre Therese (t.v.) og Simone (t.h.)  Foto: Yilmaz Polat
Tre generationer samlet i VW-klubben. Anne Zibrandtsen med barnebarnet Ellen og sine to døtre Therese (t.v.) og Simone (t.h.) Foto: Yilmaz Polat

Mit livs oplevelse

Hun har fået mange positive kommentarer fra venner og forretningsforbindelser, på sin beslutning om at tage orlov og køre ud på oplevelse. - De allerfleste siger, at de synes, jeg er sej. Jeg gennemfører jo det, som mange andre drømmer om, siger hun.

Anne Zibrandtsen planlægger at være hjemme i Vejle igen omkring 1. oktober, når hun formentlig har deltaget i vinhøsten et sted i Frankrig. - Jeg tror, det er en god idé at være hjemme i god tid, før jeg begynder hos FOF igen 1. november.

- Jeg kan ikke vide, hvad turen vil gøre ved mig som menneske. Jeg håber og tror, den bliver mit livs oplevelse, tilføjer Anne Zibrandtsen.

Hun kører mindst muligt efter gps, men efter kort, som leder hende ad små veje gennem Europa på den oplevelsesrige tur med "Charlie".

Anne Zibrandtsen fik mange knus og gode ønsker, da hun forleden holdt åbent hus VW-klubben i Kolding, hvor hun viste folkevogns-bussen
Anne Zibrandtsen fik mange knus og gode ønsker, da hun forleden holdt åbent hus VW-klubben i Kolding, hvor hun viste folkevogns-bussen "Charlie" frem for venner og bekendte. Foto: Yilmaz Polat

Hun har drømt om det, siden hun var 15 år: Nu drager Vejle-kvinde alene ud i verden i folkevognsbus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce