Jakob Fuglsang køber sig ind i vejlensisk firma

Henrik Dahl Rubak var for nylig taget til Monaco, hvor Jakob Fuglsang bor og træner. Her fik de lejlighed til at cykle sammen, tale om det fremtidige samarbejde og lave pressefotos. Jakob Fuglsang er bundet af sin kontrakt med cykelholdet Astana og må derfor ikke optræde i det Isolés-cykeltøj, han nu er blevet medejer af. Pressefoto.

Jakob Fuglsang køber sig ind i vejlensisk firma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks pt. største cykelnavn Jakob Fuglsang bliver medejer af cykeltøjsvirksomheden Isolés, som drives og ejes af vejlensiske Henrik Dahl Rubak.

Vejle: Tour de France fortsætter med at kaste sin skygge over Vejle, som bliver startby i 2021-udgaven af verdens største cykelløb.

Denne gang er det Danmarks store tour-håb, cykelholdet Astanas kaptajn Jakob Fuglsang, som engagerer sig lokalt.

Den 33-årige professionelle cykelrytter har købt sig ind i ejerskabet af det blot et år gamle cykeltøjsmærke Isolés, som vejlensiske Henrik Dahl Rubak står bag som både stifter og direktør.

Med base på Løversysselvej i Vejle Nord driver vejlenseren designhuset ItalicSport A/S, som står bag tre italiensk producerede cykeltøjsmærker, Marcello Bergamo, Technism og Isolés.

Det er sidstnævnte, som Jakob Fuglsang nu er blevet medejer af, og han træder ind i en virksomhed, der ifølge Henrik Dahl Rubak producerer cykeltøj i et rent design og bæredygtige materialer.

Jakob har forelsket sig i det stilrene tøj, vi designer. Han er vant til at køre i farverigt tøj med masser af logoer. Jeg tror, han glæder sig til den dag, han kan køre helt uden logoer.
Henrik Dahl Rubak, stifter og direktør af Isolés

To ryttere er med

Det er blandt hovedårsagerne til, at mærket nu får den danske stjernerytter med på holdet.

- Jeg har det sidste halve år haft et godt øje til Isolés. De har bevist, at cykeltøj ikke behøver være skrigfarver og reklamelogoer. Teamet bag har store ambitioner, og det motiverer mig meget. Jeg mener, potentialet for mærket er utroligt stort, siger Jakob Fuglsang i en pressemeddelelse fra Isolés.

Den tidligere professionelle cykelrytter, Christian Alex Hansen, der er medejer af en B&O-butik i Silkeborg, træder også ind i ejerskabet af mærket, hvor Henrik Dahl Rubak fortsat har aktiemajoriteten.

Hvor stor en andel de to andre har i selskabet, ønsker vejlenseren, der bor i Bredballe, ikke at afsløre, men Christian Alex Hansen var nøglen til at få Jakob Fuglsang med ombord.

Gamle holdkammerater

- Christian og jeg er gamle holdkammerater fra Herning Cykelklub. Christian er fra Give, og jeg er fra Blåhøj, så vi mødtes tit midtvejs og cyklede sammen. Jeg har ikke selv kørt med Jakob, men det har Christian, og han har skabt kontakten, fortæller Henrik Dahl Rubak, der selv boede tre år i Italien som U23-rytter og kørte for forskellige hold.

Mærket Isolés er opkaldt efter en gammel kategori for isolerede ryttere i Tour de France, og netop fordi Jakob Fuglsang fortsat har ambitioner om at gå i udbrud i Tour de France og nå podiet i Paris, bliver det ikke en aktiv medejer, det vejlensiske cykeltøjmærke nu får.

- Jakob har fortsat 100 procent fokus på landevejene. Han skal ikke sidde på vej ned ad Tourmalet og tænke over, om vi har nok blå shorts på lager. Men Jakob er ikke kun med af PR-årsager. Jakob er ikke en PR-fyr. Når han går ind i noget, er det fordi, han vil tage del i det, og når han om tre-fire år kører cyklen i garagen, er det mit håb, at han bliver en større del af firmaet, siger vejlenseren.

Gør klar til pensionering

Fuglsang selv ser sin indtræden i virksomheden som en mulighed for at gøre klar til den dag, han ikke længere sætter rygnumre bag på trikoen.

- Vi har lagt en plan for, hvordan jeg i fremtiden kan tage mere ansvar i udviklingen af brandet. Jeg er sikker på, jeg kan hjælpe med at skabe endnu mere tekniske kollektioner og finpudse produkterne det sidste. Lige nu er mit absolutte fokus dog på at nå op på podiet i Paris, siger han.

Jakob Fuglsang køber sig ind i vejlensisk firma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce