Jesper blev genoplivet på stadion: - Det er de bedste tæsk, jeg nogensinde har fået

Siden den skelsættende dag har Jesper Sørensen været indlagt i næsten en måned og fået foretaget en bypassoperation - her med hustruen Lisbeth Knudsen. Foto: Morten Pape

Jesper blev genoplivet på stadion: - Det er de bedste tæsk, jeg nogensinde har fået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For to måneder siden fik 58-årige Jesper Sørensen hjertestop på Vejle Stadion. Søndag var den inkarnerede fan for første gang tilbage igen. Og VB kvitterede med sejr og et lynmål.

Vejle: Jesper Sørensen har været til fodbold mange gange. Sådan rigtig mange gange.

Med egne ord har han fulgt Vejle Boldklub i tykt og tyndt siden 1965, da hans far slæbte ham med for første gang, og han har heppet fra sidelinjen, så stemmen måtte give op og kun fandt lindring i gylden væske.

Alligevel går denne søndag nok ikke i glemmebogen. Da var han for første gang tilbage på stadion, hvor han for to måneder siden fik hjertestop - og blev vakt til live igen.

- Jeg har virkelig glædet mig til at få en fadøl, en stadionplatte og mødes med alle gutterne. Det er sgu' dejligt, sagde Jesper Sørensen og smilede skævt til sin hustru.

Jeg var en af de heldige, fordi folk omkring mig tog affære. De gjorde noget, og jeg er dem evigt taknemmelig.
Jesper Sørensen
Som klubbens læge stod Rasmus Reinholdt Sørensen på den anden side af hjertestarteren og var med til at redde Jesper Sørensens liv. Foto: Morten Pape
Som klubbens læge stod Rasmus Reinholdt Sørensen på den anden side af hjertestarteren og var med til at redde Jesper Sørensens liv. Foto: Morten Pape

Han fik intet forvarsel

Lisbeth Knudsen havde taget plads ved siden af sin 58-årige mand, og på banen - i et nærmest gyldent oktoberlys - varmede de rød-hvide op til kampen mod spillerne fra Viborg Fodsports Forening.

Den skelsættende dag var 27. august. 

Ifølge Jesper Sørensen var den ikke noget særligt, altså ud over at han skulle se drengene møde nogle nærved-københavnere. Han fortæller, hvordan han i ugen op til havde været på arbejde som sædvanlig og om formiddagen løftet rundt på nogle tunge ting hjemme i Jerlev.

- Der var intet forvarsel. Overhovedet ikke. Jeg husker, at jeg parkerede min bil og gik i et raskt tempo hen mod stadion. Her bestilte jeg min sædvanlige øl og faldt i snak med en, jeg kender... og pludselig pixelerer han og bliver utydelig. Ja, så husker jeg ikke mere før ambulancen, fortalte Jesper Sørensen.

Foto: Morten Pape
Foto: Morten Pape

Alle sprang til og hjalp

I de mellemliggende minutter havde folk omkring ham mildt sagt travlt. En af de frivillige fra kiosken sprang til og udøvede hjertemassage, mens klubbens læge, Rasmus Reinholdt Sørensen, blev hidkaldt af en tilskuer og bolddreng.

Han overtog arbejdet sammen med et par falckreddere og fik nogle til at hente hjertestarteren, som der på det tidspunkt kun var én af på den anden side af tribunen. Dagen efter købte Vejle Boldklub en mere.

På det tidspunkt var Jesper Sørensen faktisk død, men efter tre stød kom der atter liv i hjertet og ham, og han blev fragtet mod sygehuset i en ambulance.

- Her vågner jeg op igen og har virkelig ondt i brystet. Jeg føler, at jeg har fået tæsk. Men det er de bedste tæsk, jeg nogensinde har fået. For de betyder jo, at jeg er i live, som sæsonkortholderen påpegede.

Foto: Morten Pape
Foto: Morten Pape

Vil være mere i nuet

Siden dengang har vejlenseren været indlagt i næsten sammenlagt en måned både på Vejle Sygehus og i Odense. For nylig fik han foretaget en bypassoperation, som får blodet til at passere uden om og ikke igennem de forsnævrede steder i kranspulsårerne.

Det har været et hårdt forløb, og han regner med først at kunne gå på arbejde som trykker efter jul. Det har sat gang i tankerne.

- Jeg vil leve sundere og er stoppet med at ryge. Planen er også, at jeg vil spise sundere og få pulsen op engang imellem. Samtidig vil jeg forsøge at være mere i nuet - og nyde livet. Man ved ikke, hvor længe man har det, sagde Jesper Sørensen.

Han er ikke vild med interessen, men indvilligede i et interview. Han håber, at hans historie kan være med til at sætte fokus på vigtigheden af førstehjælp og dermed hjælpe andre i lignende situationer.

Gode råd fra sygesengen

Hos lægen så Jesper Sørensen for nylig et skilt med dystre tal: 3500 får hjertestop om året, og kun 13 procent uden for sygehuset overlever det.

- Jeg var en af de heldige, fordi folk omkring mig tog affære. De gjorde noget, og jeg er dem evigt taknemmelig. Jeg skylder dem alt. Mit håb er, at andre vil gøre det samme, hvis de oplever en falde om - man kan ikke gøre noget forkert, siger han.

Jesper Sørensen blev søndag inden kampen budt velkommen tilbage af klubben, som gav ham en spillertrøje med Greve, Louati og de andres autografer på. Det gav anledning til en vis filosoferen over de seneste kampe, som han ikke har misset, men set fra sygesengen.

- Det er virkelig blevet et godt hold, men spillerne skal altså lære at spille sammen, sagde han grinende.

Spillerne kvitterede på banen med at vinde 3-1 over Viborg.

Jesper blev genoplivet på stadion: - Det er de bedste tæsk, jeg nogensinde har fået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce