Julen er reddet: Coca-Cola-lastbilen er på vej til Vejle

Coca-Cola-julelastbilen kommer til Vejle 30. november. PR-foto

Julen er reddet: Coca-Cola-lastbilen er på vej til Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coca-Cola-julelastbilen gør holdt ved Bilka i Vejle 30. november. Her kan man både nyde en iskold cola - og gøre noget godt for trængte familier.

Vejle: Der er nyheder, der bare er skabt til at gøre én glad - og her kommer en af dem: Vejle får igen i år besøg af Coca-Colas legendariske julelastbil.

Det sker fredag 30. november, hvor det smukt illuminerede vogntog gør holdt ved Bilka på Solkilde Allé fra klokken 13 til 19.

- Da julelastbilen besøgte Danmark sidste år, blev det et stort tilløbsstykke, som titusindvis af danskere flokkedes om. Derfor var der hos Coca-Cola Danmark heller ingen tvivl om, at julelastbilen i år skulle ud på tur - og at turen igen i år skal gå forbi Vejle, skriver Coca-Cola i en pressemeddelelse.

I lastbilen venter kolde colaer på gæsterne - og som noget nyt i år kan man få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem, hvis man donerer et beløb til Mødrehjælpen.

- Vi oplevede sidste år, at mange udtrykte ønske om at købe merchandise ved julelastbilen. Det vil vi gerne imødekomme, men samtidig vil vi gerne gøre noget godt for de familier, som har det ekstra hårdt i julen. Derfor introducerer vi i år en miniatureudgave af julelastbilen, som man kan få med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp. På den måde forventer vi at kunne indsamle 250.000 kroner, siger Peter Hædersdal, Senior Brand Manager hos Coca-Cola Danmark, i pressemeddelelsen.

Han lægger ikke skjul på, at Coca-Cola har et helt særligt forhold til julen:

- Det var The Coca-Cola Company, der tilbage i 1931 skabte julemanden, som vi kender ham i dag. For mange danskere er det først rigtig jul, når de i tv eller biografen har set den legendariske julereklame med Coca-Cola- julelastbilerne, der bringer glæde til byen. Derfor er vi glade for, at vi denne jul kan sende julelastbilen til Vejle med juleglæde, skønne minder og friske forsyninger, siger Peter Hædersdal i pressemeddelelsen.

Udover Vejle kommer Coca-Cola-julelastbilen også på besøg i 34 andre danske byer. Alle adresser og tidspunkter på julelastbilens rute kan findes på www.cocacola.dk/jul.

Coca-Cola og julen
Historien om Coca-Cola reklamerne, der har gjort julemanden til en hyggelig rød og hvid skikkelse verden over, går næsten 100 år tilbage.1920: Coca-Cola lancerer de første julereklamer i 1920'erne. I reklamerne ses en strengt udseende julemand i stil med tegningerne fra den amerikanske karikaturtegner Thomas Nast.

1930: Kunstneren Fred Mizen tegner en julemand, der drikker en Coca-Cola, omgivet af mennesker ved verdens største sodavandsapparat. Reklamen bliver brugt til trykte annoncer den jul.

1931: Efter flere forsøg på at finde den helt rigtige illustrator, som kan fange den sande essens af julemanden, falder valget på Haddon Sundblom. Sundblom lader sig inspirere af sine svenske rødder og tegner en rødklædt julemand, der er en venlig og hyggeligt buttet mand.

1964: Sundblom færdiggør sin udgave af julemanden. I flere årtier efter benytter Coca-Cola Haddon Sundbloms version af julemanden i sine reklamer.

1995: De oplyste Coca-Cola lastbilkaravaner bliver introduceret i en ny reklamekampagne kaldet "Christmas Caravans". Special effects bliver udviklet af George Lucas' Industrial Light and Magic Studio, der også har været med til at skabe Star Wars-filmene. På siderne og bag på lastbilerne bruger man Haddon Sundbloms tegninger af julemanden. Reklamefilmen blev optaget i Vancouver i Canada over fire dage og involverede 40 statister og 30.000 lyspærer.

1998: Lastbilkaravanerne bruges i "Christmas Caravans III", som bliver sendt i mere end 100 lande. Det er den dag i dag én af de mest anvendte Coca-Cola reklamer nogensinde.

2011: Den ikoniske julelastbil besøger Danmark til stor begejstring for danskere over hele landet.

2017: Efter en lang pause turnerer Coca-Cola-julelastbilen igen i Danmark. 100.000 mennesker gæster lastbilen.

2018: Julelastbilen gentager succesen og besøger igen byer over hele Danmark. Som noget nyt kan besøgende i år få en miniatureudgave af julelastbilen med hjem mod en frivillig donation til Mødrehjælpens julehjælp.

Kilde: Coca-Cola Danmark

Julen er reddet: Coca-Cola-lastbilen er på vej til Vejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce