K-politiker: Vi bør lukke Buldalen på prøve

Transportministerens sekretær fungerede som fotograf, da Kim Hesel til højre i går fangede Ole Birk Olesen på vej ind til årsmødet i Hærvejskomiteen. Privatfoto

K-politiker: Vi bør lukke Buldalen på prøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstformanden i teknisk udvalg, Kim Hesel, er sikker på, Vejle har tabt kampen om at holde Buldalen åben efter snak med minister.

Vejle: Vejle har tabt kampen om at holde den lille forbindelsesvej Buldalen ved Skibet åben.

Sådan lyder vurderingen fra næstformanden i teknisk udvalg, Kim Hesel (K) efter en kort snak med transportminister Ole Birk Olesen (LA).

Kim Hesel fangede ministeren i forbindelse med årsmødet i Hærvejskomiteen mandag i Billund. Og snakken gav ikke byrådspolitikeren håb om, at ministeren vil ændre holdning:

Direktorat kræver lukning
Det er Vejdirektoratet, der forlanger, at Vejle Kommune overholder en 11 år gammel aftale om at lukke Buldalen i det øjeblik den nye forbindelsesvej mellem rundkørslen lige vest for Vejle og Vardevej stod færdig.Vejen blev åbnet i november, og nu har Vejdirektoratet givet kommunen frist til udgangen af april til at lukke den 200 meter lange forbindelsesvej og fjerne lyssignal og helleanlæg.

Fristen kan forlænges til udgangen af juni, hvis kommunen vil have lidt mere tid til at etablere en ny forbindelse i selve Skibet - mod til gengæld at lukke den nuværende udkørsel fra Vardevej til motortrafikvejen.

Minister er stålsat

- Da jeg præsenterede mig som repræsentant for Vejle Kommune, var ministerens reaktion, at hvis jeg ville tale Buldalen, var der ikke noget at komme efter. Han havde sat sig ind i sagen, og Buldalen skal efter hans mening lukkes, fortæller Kim Hesel.

Ifølge næstformanden i teknisk udvalg, spurgte han direkte ministeren, om han var "stålsat" i sin beslutning. Ordet har været brugt af Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen i forbindelse med efterårets ophedede diskussioner i regeringen om topskatten:

- Og ja. Han var stålsat, siger Kim Hesel.

Hvor kører bilerne hen

Med den melding mener næstformanden, at kommunen lige så godt kan forberede sig på lukningen. Og i den forbindelse foreslår han at man i første omgang forsøger med en prøvelukning:

- Det kunne være interessant at se, hvordan trafikken flytter sig. Hvor stor bliver belastningen i Skibet og hvor mange vil køre til den nye vej fra Vardevej til rundkørslen ved deponiet, siger Kim Hesel.

Borgmester har ikke opgivet

Kim Hesel kontaktede mandag borgmester Jens Ejner Christensen (V) og fortalte om ministerens reaktion. Men selvom borgmesteren mener, at det bliver svært, har han ikke helt opgivet:

- Jeg synes fortsat, at det er træls at skulle bruge 20 millioner kroner på en ny forbindelsesvej. Derfor vil vi endnu engang forsøge at få et møde med ministeren, hvor vi kan præsentere vores syn på sagen. Vi sender et nyt brev en af de nærmeste dage, siger borgmesteren.

Ifølge Jens Ejner Christensen håber kommunen i det mindste at få forlænget fristen for lukning, til en eventuel ny forbindelse i Skibet står klar.

K-politiker: Vi bør lukke Buldalen på prøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce