Kæmpe arbejde på Tirsbæk Gods belønnet med fornem pris

Genetableringen af det flere hundrede år gamle vinbjerg var den del af den omfattende restaurering af slotshaven for otte år siden. Arkivfoto: Michael Svenningsen.

Kæmpe arbejde på Tirsbæk Gods belønnet med fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For otte år siden blev slottets store renæssance-have gennemrestaureret - arbejdet er nu belønnet med europæisk pris.

Tirsbæk: For otte år siden kunne ejerne af Tirsbæk Gods tørre sveden af panden. Tre års arbejde med at restaurere den gamle slotshave var slut.

Realdania-fonden havde støttet det store projekt med seks millioner kroner. Pengene gik blandt andet til at restaurere det otte meter og 2,5 meter høje stendige rundt om haven og genopretning af det vinbjerg, der var en del af haven fra 1745.

I weekenden kom så en synlig anerkendelse af det store arbejde, der bragte haven tæt på dens oprindelige skikkelse. Den gennemrestaurerede have kom på andenpladsen i den store europæiske havekonkurrence "European Garden Awards" - kun slået af Londons botaniske have, Kew Gardens.

- Vi var indstillet sammen med Kew Gardens og en italiensk have (Ninfa Gardens, red.) - og alene det at blive udvalgt mellem tusindvis af europæiske haver er en stor ære, lød det mandag morgen fra godsejer Hans Henrik Algreen-Ussing.

Prisen har ikke kun fokus på selve haven - men også pasningen. Og med fem tønder land, der blandt andet tæller mere end 300 æbletræer og et vinbjerg, er der nok at tage fat på. Alene at få slået plænerne i sæsonen kræver otte timer om ugen på en havetraktor.

Og haven skal se ordentlig ud - ikke mindst, fordi der er offentlig adgang mod entré fra 1. april til og med 30. september. Her kan alle få et indtryk af, hvordan en slotshave så ud i midten af 1700-tallet - men i Tirsbæks tilfælde tilsat en række moderne elementer.

Renoveringen af haven fra 2007 til 2010 var et led i Realdanias projekt Historiske Haver. Her blev ni herregårdshaver restaureret.

Kæmpe arbejde på Tirsbæk Gods belønnet med fornem pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce