Kæmpe stigning i antallet af diskvalificerede til Grejsdalsløbet

Dette års Grejsdalsløb, der er en klassiker blandt årets motionscykelløb, har sat gang i en debat om motionscyklister og færdselsreglerne. Medlem af løbets styregruppe Per Jensen efterlyser en mere frugtbar debat og konstruktive input fra politiet, istedet for den kritik, ordensmagten har udtalt til TV Syd,. Foto: Mette Mørk

Kæmpe stigning i antallet af diskvalificerede til Grejsdalsløbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden 2016 har arrangørerne af Vejles største motionscykelløb haft fokus på, at deltagerne skal overholde færdselsreglerne. Alligevel har dette års løb udløst kritik. Arrangørerne efterlyser nu hjælp fra politiet og en generel debat om trafikkulturen i motionscykling.

Vejle: Sidste år blev syv cykelryttere diskvalificeret i forbindelse med Grejsdalsløbet, fordi deltagerne ikke overholdt færdselsreglerne.

I år er tallet indtil videre kommet op på 50.

Det fortæller formanden for løbets styregruppe Per Jensen. Det forhøjede antal diskvalifikationer skal ses som et udtryk for, at løbsarrangørerne siden 2016 har haft et stigende fokus på, at der bliver kørt efter reglerne ude på ruten.

- I 2017 gjorde vi meget ud at at fortælle, hvad vi forventede af deltagerne. I år kørte vi så for fuld skrue med huske dem på, at de skulle overholde reglerne hele vejen igennem. Det er en linje, vi har tænkt os at fortsætte, og så må vi evaluere på, hvordan vi undgår, at rytterne overtræder færdselsreglerne, og hvad der ellers skal ske, hvis de gør. Udelukkelse måske, lyder buddet fra Per Jensen?

Kulturen skal ændres

Han er dog frustreret over, at uheldene under cykelløbene i både et motionsløb i Horsens Kristi himmelsfartsdag og i Vejle søndag er blevet kædet sammen med, at motionsrytterne generelt ikke overholder færdselsreglerne.

- Som jeg ser det, er det ikke hele sandheden, og man kan godt køre stærkt og samtidig overholde færdselsreglerne, understreger Per Jensen.

Han håber nu, at der kan opstå en frugtbar debat om trafikkulturen i motionscykelsporten, så problemerne løses istedet for at fronterne mellem cyklisterne og de øvrige trafikanter trækkes hårdere op.

Politiet skal tage del i debatten

Samtidig er det også Per Jensens ønske, at politiet tager del i debatten. Han bemærker nemlig, at politiet har udtalt til TV Syd, at det er løbsarrangørernes ansvar, at rytterne kører efter færdselsreglerne.

- Men vi er jo ikke en myndighed og kan ikke udskrive bøder. Hvis vi skal få rytterne til at overholde alle regler, skal vi i princippet have en mand stående skulder ved skulder med hver enkelt deltager og påse, at det sker, siger Per Jensen og konkluderer selv, at det ikke kan lade sig gøre.

- Derfor er vi nødt til at have en snak med politiet om, hvad de forslår, at vi gør. Har de eventuelt mulighed for at hjælpe, ved at sende et par mand ud, der har magten til at gøre noget ved det?

Kæmpe stigning i antallet af diskvalificerede til Grejsdalsløbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce