Kedelig andenplads til Region Syddanmark: Her bor næstflest dårlige betalere

Det er de færreste, der glæder sig over at få brevet med de tre røde bogstaver ind ad brevsprækken. Ny rapport viser, at andelen af RKI-registrerede i Region Syddanmark bliver færre. Arkivfoto

Kedelig andenplads til Region Syddanmark: Her bor næstflest dårlige betalere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom der bliver færre dårlige betalere, er Syddanmark stadig den region i Danmark med næstflest RKI-registrerede. I Vejle ligger man under landsgennemsnittet.

Vejle: Borgerne i Region Syddanmark er de seneste år blevet bedre til at få budgetterne til at gå op og betale regningerne rettidigt, før brevet med de lidt for velkendte røde RKI-initialer dumper ind ad brevsprækken.

Alligevel er regionen den i Danmark, hvor næstflest indbyggere optræder i RKI-registret målt på indbyggertal.

Dét er meldingen i en ny rapport fra analysevirksomheden Experian, der står bag RKI-registret. Her viser nye tal, at Region Syddanmark er den region, hvor næstflest er registrerede som dårlige betalere - selvom tallet generelt er faldende.

Andelen af syddanskerne, der, i forhold til den samlede befolkning, figurerer på den lidet flatterende liste, er faldet fra 4,67 procent i januar 2018 til 4,44 procent i januar 2019. Det er en tand over landsgennemsnittet på 4,34 procent, men et stykke på fra Region Sjælland, der topper listen med 5,50 procent af borgerne.

Mette Frølund, der er kundeansvarlig for RKI hos Experian, mener, at RKI-henvendelserne, der følger op på ubesvarede rykkere, har en præventiv effekt - da de færreste ønsker at optræde i registret.

- Der kan jo være mange grunde til, at folk ikke får betalt deres regninger, og en venlig påmindelse skal jo ikke ses som en trussel. På den måde oplever vi også, at systemet virker godt, og det får mange folk til at betale deres udestående, siger hun i en pressemeddelelse.

Der kan jo være mange grunde til, at folk ikke får betalt deres regninger, og en venlig påmindelse skal jo ikke ses som en trussel. På den måde oplever vi også, at systemet virker godt, og det får mange folk til at betale deres udestående.
Mette Frølund, kundeansvarlig for RKI hos Experian
Experians RKI-rapport for 2018
Det er data- og analysevirksomheden Experian, der administrerer og driver RKI-registret.Adgang til RKI-registret giver blandt andet virksomheder mulighed at baggrundstjekke personer, inden man yder et lån eller grafik til vedkommende.

202.727 danskere står i øjeblikket registreret i RKI. Det svarer til 4,34 procent af befolkningen.

Siden 2014 er antallet af danskere, der er RKI-registrerede, faldet med 30.077 personer.

I gennemsnit skylder en RKI-registreret person 64.861 kroner væk i misligholdt gæld.

De RKI-registrerede danskere skylder i alt 13,1 milliarder kroner - men tallet er nedbragt med 850 millioner det seneste år.

Flere vejlensere betaler til tiden

Mere lokalt er Vejle sammen med Fanø, Middelfart og Billund de kommuner i regionen, der i januar 2019 har færrest RKI-registrerede målt i forhold til befolkningstal.

På tre år er andelen af vejlensere, der står i RKI-registret, faldet fra 4,65 til 3,87 procent.

- Udviklingen indikerer, at flere danskere er blevet bedre til at håndtere deres privatøkonomi. Men en stor del af årsagen til, at vi ser et fald, er også, at forhandlere og virksomheder er blevet gode til at kreditvurdere deres kunder, inden de lader dem købe på afbetaling eller oprette lån. På den måde undgår virksomhederne dårlige betalere, og kunderne undgår gældsfælder, siger Mette Frølund.

På landsplan er 202.727 borgere i dag registreret i RKI-registret. Det er 30.077 færre end i 2014.

Kedelig andenplads til Region Syddanmark: Her bor næstflest dårlige betalere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce