Klapsalver fik dem til at fortsætte kampen mod hudkræft

De er ikke helt enige om, hvorvidt målet er at samle 400.000 eller 500.000 kroner ind. Til gengæld nikker de alle til at tage en runde til - fra venstre Birgitte Busk Mikkelsen, Dorthe Maglehøj, Niels Flemming Hansen og Christina Omann Clemmensen. Foto: Yilmaz Polat

Klapsalver fik dem til at fortsætte kampen mod hudkræft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år arrangerede lokale erhvervsdrivende en gallaaften med auktion og samlede 355.400 kroner ind. Nu gentager de successen og sender snart invitationer ud. Håbet er at slå sidste års overskud.

Vejle: Holdet bag Vejle mod Hudcancer gentager sidste års succes.

Sidste år samlede gruppen 355.400 kroner ind til kampen mod den frygtede sygdom. Dengang måtte initiativtagerne dog medgive, at det havde været hårdt at stable en gallaaften med auktion på benene.

Men på selve aftenen, hvor arrangementet nærmede sig enden, var det meste af tvivlen dog væk, fortæller en af initiativtagerne Christina Omann Clemmensen fra C Beauty and Care.

- Folk klappede og klappede, og så var al sliddet ligesom glemt. Bagefter har det også gjort godt at se, at pengene rent faktisk kom ud og gjorde en forskel, siger hun.

Vi nåede heller ikke helt op på det ønskede antal. Til gengæld nåede vi til fulde målet for det indsamlede beløb og mere til.
Dorthe Maglehøj, initiativtager

70 billetter er væk

De øvrige i gruuppen er enige, og de seneste måneder har de haft travlt med at gentage succesen. Nu ligger datoen fast, og invitationerne er i disse uger på vej ud til udvalgte vejlensere.

Men vil man gerne have en plads om en af de runde borde og have mulighed for at byde på alt fra malerier og ferier til skønhedsbehandlinger og pelse, skal man være hurtig og sætte kryds ved torsdag 12. april.

Allerede nu er 70 billetter solgt. Der er i alt plads til 150 på Tirsbæk Slot, hvor arrangementet også blev holdt sidste år. Dengang gik billetsalget langt fra ligeså stærkt.

- Der havde vi på et tidspunkt sved på panden, og vi nåede heller ikke helt op på det ønskede antal. Til gengæld nåede vi til fulde målet for det indsamlede beløb og mere til, fortæller Dorthe Maglehøj.

Købte scannere til læger

De to sidste i gruppen bag Vejle mod hudcancer er Birgitte Busk Mikkelsen fra BBusk og Niels Flemming Hansen fra Holst Sko. Sidste år samlede den sammen til scannere, som kan hjælpe læger med at opdage hudkræft tidligt, så patienten kan komme i hurtig behandling.

Flere praktiserende læger i Vejle og omegn har i dag glæde af den nye mulighed, mens en anden del af pengene er gået til arrangementer for at sætte fokus på sygdommen. Blandt andet stillede man tilbage i maj et telt op på Rådhustorvet og inviterede vejlenserne ind for at undersøge deres modermærker.

Det har man tænkt sig at gentage.

Målet er en halv million

Men ellers går overskuddet fra anden udgave af gallaftenen med auktion til et forskningsprojekt på Vejle Sygehus, som består i at samle et team af læger én gang om ugen, så patienterne med det samme kan blive vurderet fra flere specialer. Dermed kan man hurtigere sætte gang i en helhedsorienteret handleplan.

- Det er vigtigt, at det går hurtigt. Så kræften ikke når at sprede sig. Der er tale om et lokalt projekt, som kommer vejlensere til gode, siger Niels Flemming Hansen.

Hver kuvert koster 1500 kroner, men alle pengene går ubeskåret til det godgørende formål. Mange af sponsoraterne er allerede på plads, og mange lokale erhvervsdrivende bakker projektet op. Så gruppen håber at kunne skrabe 400.000 kroner sammen.

- Jeg siger jo 500.000 kroner. Men jeg sigter også altid lidt højere end de fleste andre. Nu ser vi, tilføjer Niels Flemming Hansen.

Klapsalver fik dem til at fortsætte kampen mod hudkræft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce