Klar til leg: Børnevenlig hval strandet på Vejle Havn

Hvalen landede mandag formiddag på den nye legeplads bag Kanaltårnene - det nyeste skud i bydelen på nordkajen. Foto: Kaare Johansen

Klar til leg: Børnevenlig hval strandet på Vejle Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Denne gang får Vejle lov at beholde hvalen, der er anbragt på nordkajen.

Vejle: Næsten præcist otte år efter, at Vejle kom på alles læber med sin strandede finhval, er en ny hval strandet for enden af fjorden.

Mere præcist er den nye hval dukket op på nordkajen - på et lille åbent område bag Pension Danmarks nybyggeri - Kanaltårnene. Her skal den være del af en lille ny legeplads. Hvalen er nemlig formet som en rutchebane, designet af Brøndby-firmaet Monstrum.

- På den måde får Vejle sin hval tilbage, konstaterer Henrik Iversen, der er projektansvarlig for kommunens omdannelse af nordkajen til et helt nyt bykvarter.

I modsætning til sin ægte  artsfælle kom den nye hval ikke til Vejle af egen drift. Den blev transporteret på blokvogn til Vejle - i sandhed en sær transport. Foto: Kaare Johansen
I modsætning til sin ægte artsfælle kom den nye hval ikke til Vejle af egen drift. Den blev transporteret på blokvogn til Vejle - i sandhed en sær transport. Foto: Kaare Johansen

Se hvalen komme på plads

En halv million kroner

Legetøjshvalen er en del af det store projekt - og dermed også udgiften på 500.000 kroner.

- Det kan lyde dyrt, men der er meget omfattende krav, når det gælder legeredskaber, siger Henrik Iversen.

Den blå hval bliver hovedattraktion på den legeplads, der fra starten har været en del af projektet. I løbet af de kommende dage bliver rutschebanen færdigmonteret og så skal der lægges faldgummi på legepladsen. Forventningen er, at legepladsen er klar til brug i løbet af et par uger.

Hengemt i kælderen

Når valget er faldet på en hval, skyldes det naturligvis mindet om den hval, der i 2010 valgte at ende sine dage på det lave vand på sydsiden af fjorden. I 2011 var skelettet på et halvt års genvisit i Vejle - men siden har resterne samlet støv på Naturhistorisk Museum i Købehavn - trods daværende borgmester Arne Sigtenbjerggaards løfte om, at hvalen skulle hjem til Vejle.

Det kom den ikke for alvor - men nu kan børnene i det mindste lege med en lille kopi.

Klar til leg: Børnevenlig hval strandet på Vejle Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce