Kommune måtte betale millionerstatning til grundejere tæt på ny vej

Som illustrationen fra kommunens mobilitetsplan viser, kommer den kommende ringvej helt tæt på Planetbyen. Linjeføringen blev besluttet af byrådet i 2008 på baggrund af en VVM-rapport med en række alternativer.

Kommune måtte betale millionerstatning til grundejere tæt på ny vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritikere på trafikmøde sammenlignede Uhrhøj-vej med en sag fra Fyn. Her vurderede byretten, at Odense Kommune havde tilsidesat sin oplysningspligt overfor en række købere af kommunale grunde, og det medførte erstatningsansvar for værditab.

Vejle: "Vi fik intet at vide om den nye vej tæt på vores hus, da vi købte grundene hos Vejle Kommune".

Sådan lød det forleden på borgermødet om kommunens vejplaner - blandt andet ringvejen nordvest om Vejle - i første omgang fra Vardevej over bakkerne til Uhreområdet og videre til Jellingvej.

Med den nuværende linjeføring kommer vejen tæt på boligudstykningen Planetbyen. Og det var grundkøbere fra det område, der udtrykte deres utilfredshed i Bygningens store sal.

Undervejs blev det nævnt, at Odense Kommune sidste år blev idømt en millionerstaning i en lignende sag. Her vurderede Retten i Odense, at kommunen havde tilsidesat sin oplysningspligt i forbindelse med salget af en række grunde ved Tyrsbjergvej i Odenses nordvestlige udkant.

Dommere: Kommunens pligt

Avisen har set på dommen og i udskriften konstaterer byretten blandt andet følgende:

"Det salgsmateriale, som kommunen udleverede til køberne, omfattede bl.a. folderen "Byggegrunde ved Tyrsbjergvej" med underoverskrifterne "fra æbleplantage til haveby" og "en ny udstykning for de kræsne...", og folderen henvender sig efter sit indhold til købere, der sætter pris på bl.a. smuk natur og landlige omgivelser" og "Det er ubestridt, at kommunen ikke udleverede materiale til køberne, som indeholdt oplysninger om kommunens planer for anlæg af en vestlig Ring 3 om Odense, og at kommunen heller ikke mundtligt oplyste herom"

De tre byretsdommere har samtidig vurderet, at selvom grundejerne har undersøgelsespligt, var oplysningerne svære at finde - og som det konstateres:

"Endvidere må kommunen i relation til de enkelte private grundkøbere klart være den part, som var nærmest til at tilvejebringe oplysningerne om de kommunale planer for vejanlægget."

Byretten tager ikke stilling til erstatningens størrelse, den blev forhandlet på plads ved et forlig mellem parterne i juni. Resultatet var ifølge Fyens Stiftstidende, at de 21 grundejere, der fik medhold i retten, skulle dele et beløb på 6,5 millioner kroner.

Kommune måtte betale millionerstatning til grundejere tæt på ny vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce