Kritikere kræver ny miljø-undersøgelse af Vejle-ringvej

Byrådspollitikerne - her fra højre formand for teknisk udvalg Christoffer Melson (V), borgmester Jens Ejner Christensen (V), kommuneldiretør Niels Ågesen og Hans Hoffensetz (V) fik noget at tænke over på mandagens borgermøde. Foto: Yilmaz Polat

Kritikere kræver ny miljø-undersøgelse af Vejle-ringvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejplaner bygger på en VVM-redegørelse fra 2008 - Socialdemokratiet støtter ønske om ny vurdering af miljøforholdene.

Vejle: Jeg kan ikke forestille mig, at nogen turde stille op med sådan noget i et privat firma.

Mødedeltager Maria Thinggaard var hård i sin kritik af det materiale, der ligger til grund for planer om en kommende ringvej i Vejle, da der mandag aften var stort borgermøde i Bygningen om kommunens infrastruktur i fremtiden.

Linjeføringen af den første del af ringvejen fra Vardevej til Jellingvej bygger på en 10 år gammel byrådsbeslutning, der blev truffet på baggrund af en VVM-rapport fra 2007.

- Det er simpelthen useriøst at basere noget på så gammelt materiale, lød det fra Maria Thinggaard.

Et er jura - noget andet legitimitet i forbindelse med VVM-rapporten
Maria Thingaard - deltager i borgermødet
Det var denne ringvej nordvest om Vejle , der fyldte debatten på borgermødet om fremtidens trafik i Vejle. Kort fra mobilitetsplanen
Det var denne ringvej nordvest om Vejle , der fyldte debatten på borgermødet om fremtidens trafik i Vejle. Kort fra mobilitetsplanen

Gentager kommunens eget argument

Hun og flere kastede sig verbalt ind i kampen for, at kommunen får udarbejdet en ny VVM-rapport, inden man går igang med at anlægge en ny vej.

Flere pegede på, at der er sket meget, siden redegørelsen blev skrevet i slutningen af 0'erne - i øvrigt samme argument, som kommunen netop har brugt overfor transportminister Ole Birk Olesen i sagen om den truende lukning af stikvejen Buldalen ved Skibet.

Noget klart løfte fik hverken Maria Thinggaard eller de øvrige kritikere med hjem fra formanden for teknisk udvalg, Christoffer Melson (V). Han gentog igen og igen, at der skulle gennemføres en miljøscreening i forbindelse med vejprojektet. Hvis den viste, at forudsætningerne for projektet havde ændret sig så markant, at det var nødvendigt med en ny VVM-redegørelse, var det sådan, det var.

- Men vi står jo med et stærkt ønske om at få forbedret trafikforholdene i Vejles midtby hurtigt. Og vejen skal også sikre bedre forbindelse fra Uhrhøj, som byrådet har lovet i mange år, lød det fra udvalgsformanden med en henvisning til, at en ny VVM vil forsinke projektet.

S klar til ny VVM

Byrådets største parti, Socialdemokratiet, tøver dog ikke med at love en ny VVM. Fra gruppeformand Søren Peschardt, der var til stede ved mødet, lyder det:

- Det er klart vores opfattelse, at så vigtigt og stort et infrastrukturprojekt skal genvurderes via blandt andet en ny VVM.

Dermed er udarbejdelsen af en ny VVM-undersøgelse, som kritikerne kræver, måske på vej til at gå i opfyldelse. Det kræver opbakning fra yderligere fem byrådsmedlemmer ud over de, der allerede støtter kravet.

Kritikere kræver ny miljø-undersøgelse af Vejle-ringvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce