Kunderne vælter ind - nu indfører nyåbnet restaurant lukkedag

Onsdag var der undtagelsesvis ingen kunder i Enzo & C på Exxit 59. Det skyldes, at Enzo Carratú har valgt at indføre en ugentlig lukkedag. Mest af alt for at give sig selv en fridag efter en lang hektisk periode med nyåbning og drift af hans egen restaurant i Vejles midtby. Foto: Yilmaz Polat

Kunderne vælter ind - nu indfører nyåbnet restaurant lukkedag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enzo & C har fordoblet antallet af solgte pizzaer i forhold til forventningen på trods af et vejr, hvor de fleste foretrækker at sidde i det fri.

Vejle: Enzo Carratú er en taknemmelig mand.

Han er taknemmelig for det store rykind, han og de ansatte har oplevet hos Enzo & C, den italienske restaurant, som åbnede på Exxit 59 for godt halvanden måned siden.

Men han er også taknemmelig for, at den danske sommer har vist sig fra den varmeste side de sidste mange uger. For det har taget det værste tryk, da mange foretrækker en café eller restaurant med udendørs servering.

Det kan Enzo & C ikke tilbyde på transportcenteret, men den vejlensiske restauratør er mere end tilfreds med premieremåneden, hvor personalet har serveret omkring 400 kuverter dagligt.

Jeg synes, folk skal se positivt på, at der er så mange folk her og så være lidt mere tålmodige. At der er så mange viser, at vi laver kvalitet.
Enzo Carratú, medejer af Enzo & C

Rekord med 320 pizzaer

- Det er gået rigtigt godt og har været langt over forventning. Vi vidste godt, at mange vejlensere ville kigge herud, men det var svært at vide, hvor mange af bilisterne på motorvejen, der ville tage et stop her. Det er mest vejlensere og folk fra Hedensted og andre omegnsbyer, der kommer, men vi har også en del pendlere, blandt andet nogle fra Aalborg, der allerede har været her tre gange, fortæller Enzo Carratú.

Han er bevidst om, at nyhedens interesse har trukket mange til. Men han oplever allerede nu, at folk vender tilbage, og det tager han som et godt tegn.

Omsætningen har også overgået forventningerne hos den erfarne restauratør, som holder sin anden restaurant, Trattoria Dei Re, sommerferielukket i denne måned. Det gælder ikke mindst take away-delen.

- Da jeg ansatte min pizzabager, sagde jeg, at han skulle forvente at lave 120 pizzaer i gennemsnit per dag. Det ligger allerede omkring de 200, og på den bedste dag solgte vi 320 pizzaer og måtte lukke for salget. Pizzadejen skal helst hæve 24 til 36 timer, og vi går ikke på kompromis og bare hurtigt laver mere dej, fortæller Enzo Carratú.

Må lukke om onsdagen

Presset på personalet har været så stort, at restauranten snart kun tager imod take away-bestillinger på stedet eller via restaurantens hjemmeside. Online-delen er dog endnu ikke plads, men det bliver den formentlig en af de kommende dage.

Samtidig har Enzo Carratú også set sig nødsaget til at indføre en ugentlig lukkedag, så restauranten, han ejer sammen med vennen Casper Kirk, nu holder lukket om onsdagen.

- Det er allermest for min egen skyld, for de seneste måneder har været så travle. Men personalet er på plads nu, og jeg regner med, at vi efter ferien begynder at holde åbent hver dag igen, fortæller restauratøren.

Personaledelen har været en udfordring, idet han hentede ni ansatte op fra hjemlandet. Men han har været nødt til at sende fire af dem hjem igen.

- Deres CV så fine ud, men de var ikke dygtige nok. De ødelagde det for de andre, når de skal præstere for dem, der ikke kan. Men nu har jeg et personale, jeg er glad for og kan langsomt begynde at trække mig, siger restauratøren.

Skal være tålmodige

Han er selvsagt glad for opbakningen fra de mange kunder, men har også en bøn til nogle af de utålmodige.

- Nu handler det om at udrydde fejl og optimere tingene, så vi har det rigtige antal personale på, når behovet er der. Vi er stadig for langsomme til frokost, og når vi har rigtig mange kunder typiske på fredage, kan det godt tage lidt lang tid med med maden. Jeg synes, folk skal se positivt på, at der er så mange folk her og så være lidt mere tålmodige. At der er så mange viser, at vi laver kvalitet, siger italieneren med et bredt smil.

Kunderne vælter ind - nu indfører nyåbnet restaurant lukkedag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce