Lokal cykelklub vil have flere kvinder i sadlen

Vejle Cykel Motion vil gerne have flere ud på landevejene og derfor inviterer de alle til en introdag på Damhaven Skole i Vejle, lørdag 7. april klokken 10. Til introdagen kan både mænd og kvinder møde op og høre mere om at køre landevejscykling. Arkivfoto

Lokal cykelklub vil have flere kvinder i sadlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er du blevet fristet efter at have set flokke af cyklister rulle afsted i skønt vejr på en lun sommeraften? Så tilbyder Vejle Cykel Motion introdage til landevejscykling for både mænd og kvinder.

Vejle: Størstedelen af de ryttere, som cykler rundt på en racercykel på de danske landeveje, er mænd. Men det vil Vejle Cykel Motion gerne lave om på og derfor inviterer klubben til en introdag på Damhaven Skole i Vejle, lørdag 7. april klokken 10.

Til introdagen kan både mænd og kvinder møde op og høre mere om det at køre landevejscykling.

DGI vil også være til stede for at fortælle om, hvad DGI kan bidrage med specielt i forhold til at få flere kvinder ud på landevejen og mærke fællesskabet på et kvindehold.

Alle er velkomne og arrangementet henvender sig både til nybegyndere samt den mere øvede. Der vil være særligt fokus på kvinder, som gerne vil i gang med landevejscykling, og der arrangeres en tur specielt for dem, hvor hastigheden tilpasses, så alle får en god oplevelse.

Flere kvinder i sadlen

Flere og flere kvinder vil, ifølge klubben, gerne køre landevej og gør det gerne sammen med andre kvinder. Fællesskabet med andre kvinder motiverer til at komme afsted, og det er vigtigt, da mange, som cykler alene, falder fra igen. Det kan være svært at komme afsted, når der ikke er nogen, som venter på en.

Cykelsporten er mandsdomineret, selvom antallet af kvinder på landevejen vokser støt og roligt, og mange klubber vil gerne have flere kvinder med, men ikke alle klubber er gode nok til at tage imod dem og til at lave egentlige kvindehold.

Allerede sidste år lavede Vejle Cykel Motion sammen med DGI om på det ved at lave en introdag for kvinder, efterfulgt af en landevejsskole for kvinder og derefter et kvindehold.

Det er gratis og helt uforpligtende at møde op til introdagen og høre mere om landevejscykling for begge køn.

Lokal cykelklub vil have flere kvinder i sadlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce