Lokal konservativ: Vejle skal forrest i jagten på butikstyve

Niels Flemming Hansen kan som detailhandler nikke genkendende til billedet af, at butikstyveri og anden svindel er et stigende problem for de handlende. Arkivfoto: Mette Mørk

Lokal konservativ: Vejle skal forrest i jagten på butikstyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Flemming Hansen er folketingskandidat for sit parti og kender tyveri-problemet indefra som medejer og direktør for butikskæden Holst Sko.

Vejle: Vejle bør blive et af de hotspots mod butikstyveri, som er på vej ifølge et nyt udspil fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Det mener de konservatives lokale spidskandidat til Folketinget, Niels Flemming Hansen fra Vejle. Udover at bejle til Folketinget er han medejer og direktør for butikskæden Holst Sko, der har butikker i en række byer:

- På den baggrund kan jeg se, at Vejle er en af de byer, der vil være oplagt til at styrke indsatsen mod butikstyverierne. Det samme gælder Esbjerg og Aarhus, siger Niels Flemming Hansen.

Lad os endelig få sat gang i den lovgivning, der beskytter vores byer mod lømler og vandaler.
Niels Flemming Hansen, spidskandidat for Konservative i Syddanmark

Lømler og vandaler

Ifølge folketingskandidaten blev Vejle så sent som i sidste uge ramt af det, han kalder en "række angreb":

- Det var en række lømler og vandaler, som for egen vindings skyld forsøgte at snyde detailhandlerne for kontanter. Dels i form af gavekort-svindel og dels i form af at stjæle produkter i butikkerne, lyder det fra Niels Flemming Hansen.

Over for avisen uddyber han, at oplysningerne stammer fra en række advarsels-mails fra de handlendes forening, City Vejle, i sidste uge. Af dem fremgik det blandt andet, at tyverierne var gået ud over Imerco. Her var der videobilleder, men dem må butikkerne ikke dele.

Rumænere topper listen

Deling af videoovervågning er ikke en del af udspillet fra regeringen. Men Niels Flemming Hansen glæder sig over, at problemet med butikstyve nu bliver rykket frem på den politiske dagsorden:

- Det gør mig ikke mindst glad, at man vil gå målrettet efter udenlandske tyvebander. Der er bander, der turnerer i hele Sydjylland og gør, hvad de kan, for at smadre økonomien for detailhandlen, siger Niels Flemming Hansen.

Hans opfattelse bakkes op af tal fra Justitsministeriet. Her er man nået frem til, at udenlandske statsborgere sidste år stod for 34 procent af butikstyverierne.

Rumænerne fører klart i den statistik. Ifølge ministeriets tal stod de for knap en fjerdel af de cirka 4000 butikstyverier, der blev begået af udenlandske statsborgere i 2017.

Problem vendt tilbage

Er det din oplevelse, at problemet er stigende?

- Som jeg oplever det, er butikstyveri et problem, der er vendt tilbage. Og de eksempler, vi har set på, at tyvebander simpelthen rydder hele hylder, har jeg ikke oplevet tidligere.

Niels Flemming Hansen tror på, at øget patruljering, som der er lagt op til, vil hjælpe og skabe mere tryghed. Og netop tryghed for de ansatte i butikkerne er en vigtig gevinst ved at få flere betjente på gaden, mener han.

Politi og handlende bestemmer

Hvor de kommende hotspots oprettes, bliver ifølge Justitsministeriet et anliggende mellem politiet og de erhvervsdrivendes organisationer. De skal i fællesskab pege på, hvor indsatsen er særlig nødvendig.

Niels Flemming Hansen mener som nævnt, at Vejle bør med på den liste - og han mener, at byen opfylder kriteriet om, at det skal være områder, hvor butikstyve har været særligt aktive.

Lokal konservativ: Vejle skal forrest i jagten på butikstyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce