Madkroen er klar: Rødgrøden venter på vejlenserne

- Maden spiller hovedrollen; det er derfor, det indgår i navnet, siger indehaveren, restauratør Rick Carlsson, der få minutters gang fra Madkroen driver sit andet spisested, MadRick. Foto: Flemming Larsen

Madkroen er klar: Rødgrøden venter på vejlenserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Vejles nyeste spisested serveres dansk mad med hjerte. Som for eksempel en gammeldags rejecocktail, herregårdsbøf med bearnaise, ærter og stegte kartofler - og rødgrød med fløde til dessert.

Vejle: Der er hvide duge på bordene. Vægge og træpaneler er malet hvide, og mormors malerier er med til at pryde væggene.

Mere dansk bliver det ikke; det skulle da lige være menukortet, der dufter af danske klassikere som rejecocktail, bøfsandwich og rød grød med fløde.

Vejles nyeste spisested, Madkroen, der netop er åbnet i Vestergade 11D, hvor restaurant Casa Argentina tidligere holdt til, er således klar at hylde danskheden.

Navnet Madkroen er heller ikke tilfældigt.

- Maden spiller hovedrollen; det er derfor, det indgår i navnet, siger restauratør Rick Carlsson, der få minutters gang fra Madkroen driver sit andet spisested, MadRick.

Carlsson rumsterer i køkkenet, og lidt senere serverer Madkroens unge tjener, Michelle, en rejecocktail med lækre rejer, dressing, sprød salat og et stykke langt, dekorativt skåret agurk.

Den bøfsandwich, der serveres i Madkroen, er et hundrede procent hjemmelavet, så "De Brune Riddere" skal være mere end velkomne.
Rick Carlsson, restauratør
Som forret serverer Madkroen blandt andet en klassisk, dansk rejecocktail med lækre rejer, dressing, sprød salat og et stykke langt, dekorativt skåret agurk. Foto: Flemming Larsen
Som forret serverer Madkroen blandt andet en klassisk, dansk rejecocktail med lækre rejer, dressing, sprød salat og et stykke langt, dekorativt skåret agurk. Foto: Flemming Larsen

Sejrssikker burger

- Hos MadRick serverer jeg simpel, lækker mad med et tvist af det franske. I min nye restaurant kommer der som nævnt danske, klassiske retter på menuen, siger Rick Carlsson, der nævner, at antallet af retter for ham ikke er det vigtigste, men at det er de rigtige retter, der kommer på bordet.

Menukorter tæller således kun et par håndfulde retter - til gengæld vil kortet ifølge den unge restauratør blive fornyet med jævne mellemrum.

Som forret vil gæsterne eksempelvis kunne bestille en gammeldags rejecocktail eller koldrøget laks. Hovedretten kan være en herregårdsbøf med bearnaise, ærter og stegte kartofler - og med rødgrød med fløde eller æblekage til dessert. Eller en bøfsandwich, lyder det med begejstring i stemmen fra restauratøren, mens der serveres sådan en for denne artikels skribent.

Målet er, at Vejles nye spisested skal servere Danmarks bedste bøfsandwich, forklarer Rick Carlsson med henvisning til "De Brune Riddere", som de seneste syv år er draget rundt i landet og har smagt og bedømt bøfsandwich, og som sidste år kårede Restaurant Kohalen i Aarhus som vinder af "Danmarks Bedste Bøfsandwich 2018".

- Den bøfsandwich, der serveres i Madkroen, er et hundrede procent hjemmelavet, så "De Brune Riddere" skal være mere end velkomne, lyder det fra Vejles ambitiøse restauratør, der som kokkeelev gik i den "hårde" skole, nemlig hos Ti Trin Ned i Fredericia.

Den nye restaurant vil i begyndelse holde åbent fra klokken 16 på onsdage, torsdage, fredage, lørdage og søndage, og har plads til mellem 50 og 60 gæster indenfor, mens der udendørs, i Vejle Midtpunkt og i Vestergade, er plads til mellem 30 og 50 gæster.

Målet er, at Vejles nye spisested skal servere Danmarks bedste bøfsandwich med henvisning til
Målet er, at Vejles nye spisested skal servere Danmarks bedste bøfsandwich med henvisning til "De Brune Riddere", som de seneste syv år er draget rundt i landet og har smagt og bedømt bøfsandwich. Her serveret af Madkroens unge tjener, Michelle. Foto: Flemming Larsen

Madkroen er klar: Rødgrøden venter på vejlenserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce