Mægler kom på svær opgave med salg af attraktiv midtbygrund

Sådan kommer det nye byggeri til at tage sig ud set fra Flegmade. Der må bygges i seks etager ud mod gaden og i fire etager i bagrummet. Illustration Årstidernes Arkitekter

Mægler kom på svær opgave med salg af attraktiv midtbygrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods en af byens bedste beliggenheder krævede salget til pensionsselskabet PFA et omfattende forarbejde af ejendomsmæglerfirmaet Colliers.

Vejle: Stor grund midt i byen tæt på bypark og gågaden.

Umiddelbart lyder ovenstående ikke som den sværeste salgs-opgave for en mægler. Alligevel varede det to år, før det lykkedes at få afsat Vestergaard Autos godt 13.000 kvadratmeter store grund midt i Vejle.

- Problemet var, at grunden skulle sælges samlet. Vi har haft flere henvendelser fra interesserede, der ville have en del af grunden. Men det var sælger ikke interesseret i, fortæller René Neesgaard, direktør og partner ved Colliers.

228 lejeboliger på vej
I løbet af de kommende par år skyder 228 nye lejeboliger op på nordsiden af Flegmade. Byggeprojektet til 300 millioner kroner er et samarbejde mellem pensionsselskabet PFA og Koldingentreprenøren Adsbøll og Sønner. PFA står som køber af grunden og Adsbøll har hovedentreprisen.

Lejlighederne bliver på mellem 52 og 107 kvadratmeter - fra to værelser til fire værelser.

Samtidigt med, at PFA går i gang med byggeprojektet, sætter Junge Byg gang i byggeriet af 86 ungdomsboliger og en Lidl-butik på hjørnet af Flegmade og Boulevarden.

Kontakt til Koldingfirma

Kravet om et samlet salg betød, at mægleren måtte i gang med et større forarbejde. Opgaven var at finde parter, der var interesserede i at udvikle hele grunden på nordsiden af Flegmade på én gang.

- Jeg fik kontakt med entreprenørfirmaet O. Adsbøll og Sønner A/S i Kolding. Jeg havde en fornemmelse af, at de var interesserede i at bygge i Vejle. Samtidigt kontaktede jeg så mulige investorer - blandt andet PFA - og fik formidlet en kontakt mellem pensionsselskabet og entreprenøren. De viste sig at være det bedste match blandt flere interesserede.

Interesse for Vejle

Resultatet blev den aftale, der nu betyder, at der skal bygges 228 lejligheder på mellem 55 og 107 kvadratmeter. Alt i alt opføres 18.000 kvadratmeter nybyggeri.

- PFA's interesse viser, hvilken udvikling Vejle er inde i. Den store tilflytning betyder, at boligmarkedet er interessant for investorer som pensionsselskaber. Efterspørgslen på boliger sikrer afkastet på investeringen, siger René Neesgaard om det 300 millioner kroner store projekt.

Hos PFA deler man den vurdering. Umiddelbart lyder forventningen, at projektet i Vejle vil forrente sig med mellem fem og syv procent. Det er ét procentpoint bedre end lignende investeringer i København eller Aarhus.

Firma skal flytte først

Inden lejerne kan flytte ind og begynde de huslejebetalinger, der skal sikre PFA's forrentning, skal de fem blokke først bygges. Forventningen er, at Adsbøl, der står for byggeriet, kan gå i gang før sommerferien:

- Men det kræver, at vi når at finde en anden placering til den aktivitet, der stadig er i Vestergaards lokaler. Her bygges busser om til handicapformål, fortæller René Neesgaard.

Når alle er ude, går arbejdet med at fjerne de nuværende bygninger i gang. Ifølge mægleren er undergrunden forurenet efter mange år med autovirksomhed. Men da der ikke anlægges kælder under nybyggeriet, får det ifølge René Neesgaard ikke betydning.

- Men forureningsgraden har været med til at forlænge salgsarbejdet, siger mægleren.

Stor byggeplads

Ifølge PFA forventer man, at de første lejere kan flytte ind i slutningen af 2019. Projektet er opdelt i etaper, men som udgangspunkt bygges alle blokke med de 228 lejligheder i ét langt forløb. Derfor skulle alle lejemål stå klar senest i 2020.

Projektet betyder sammen med ungdomsboligprojektet på hjørnet ved Boulevarden, at den nordlige side af Flegmade forvandles til én stor byggeplads i løbet af det kommende år - næppe et faktum, der vil glæde gadens nuværende beboere. Her har man i forvejen lidt under omlægningen af Flegmade til cykelvenlig gade. Store opgravninger har spærret for gennemkørsel siden sommerferien.

- Men når byggeriet er gennemført, er jeg sikker på, at det bliver et plus for byen, siger René Neesgaard.

Mægler kom på svær opgave med salg af attraktiv midtbygrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce