Menighedsråd i Bredballe beklager: Vi vil ikke tromle menigheden

Menighedsrådet i Bredballe har udsendt en pressemeddelelse, hvor et samlet råd beklager den korfattede udmelding i kirkebladet om sin beslutning: At arbejde for en ny kirke i Bredballe. Arkivfoto

Menighedsråd i Bredballe beklager: Vi vil ikke tromle menigheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I bagklogskabens klare lys beklager et samlet menighedsråd i Bredballe den korfattede udmelding om planer for en ny kirke.

Vejle: Et samlet menighedsråd i Bredballe beklager nu den måde, rådets planer om at bygge en ny kirke i Bredballe blev formidlet på.

- I bagklogskabens klare lys var udmeldingen givet for kortfattet, og det beklager et samlet menighedsråd. Det var ikke hensigten at sætte en proces i gang, hvor vi tromler menigheden og andre interessenter, skriver menighedsrådet i en pressemeddelelse.

Her understreger menighedsrådet også, at det aldrig har været rådets hensigt at gennemføre en så stor beslutning uden en tæt dialog med sognets beboere.

- Den verserende kritik gør naturligvis indtryk på os, og det er vores håb, at de borgere, der i mails og på de sociale medier giver deres mening til kende, vil deltage i en dialog om, hvorledes Bredballe Kirke skal indrettes og være fremover, skriver menighedsrådet.

Menighedsrådet har efter sit møde forleden nedsat et hurtigt arbejdende udvalg, som skal komme med forslag til, hvordan den videre proces med involvering af sognet kan foregå.

I bagklogskabens klare lys var udmeldingen givet for kortfattet, og det beklager et samlet menighedsråd. Det var ikke hensigtigen at sætte en proces i gang, hvor vi tromler menigheden og andre interessenter.
Bredballe Menighedsråd i en pressemeddelelse

Drøftet i flere menighedsråd

Menighedsrådet understreger, at rådet er optaget af, hvordan det kan sikre liv og vækst i sognet.

- Derfor har kirkens indretning og behov for udvidelse været drøftet i flere tidligere menighedsråd. En mere konkret beslutning har været efterlyst både på menighedsrådets pligtige offentlige møder og ved valgmødet, lyder det i pressemeddelelsen.

Det var i december 2017, at menighedsrådet besluttede at arbejde videre ud fra tanken om at bygge en ny kirke på det sted, hvor den eksisterende kirke ligger.

- Denne beslutning er taget på baggrund af behovet for en bygning med bedre faciliteter både for kirkegængere og dem der til dagligt passer kirken. Der er mange uhensigtsmæssigheder i en gammel bygning, manglende plads i våbenhuset, manglende depotplads, utilstrækkelige toiletforhold, manglende plads i forhold til flere kirkelige handlinger.

Siden har et udvalg arbejdet videre med planerne og taget kontakt til biskop og stift, provstiet og Vejle Kommune. Senest har menighedsrådet i lørdags besøgt nye kirker - men også kirker, der er udvidet - for at blive klogere.

Menighedsråd i Bredballe beklager: Vi vil ikke tromle menigheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce