Menighedsråd skal ikke regne med politisk opbakning til nedrivning

Christoffer Melson har selv et personligt forhold til Bredballe Kirke, men han understreger, at han er professionel nok til ikke at have ladet det påvirke hans holdning til sagen om nedrivning. Arkivfoto

Menighedsråd skal ikke regne med politisk opbakning til nedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et møde mellem teknisk udvalg og medlemmer af Bredballe Kirkes menighedsråd er udvalgsformanden ikke blevet mere positivt stemt for en nedrivning.

Bredballe: Det bliver ikke med Venstres stemmer i teknisk udvalg, at kirken i Bredballe bliver revet ned.

Det understreger udvalgsformand Christoffer Melson (V) efter et møde mellem repræsentanter fra teknisk udvalg og medlemmer af Bredballe Kirkes menighedsråd fredag eftermiddag.

Forud for mødet havde Christoffer Melson sat sig grundigt ind i sagen, fortæller han, og der kom ikke oplysninger frem på mødet, som har gjort, at han har ændret synspunkt: Han stemmer ikke for en nedrivning af kirken, og er overbevist om, at flertallet i teknisk udvalg er enig med ham i den sag.

Fordi Bredballe Kirke er vurderet som bevaringsværdig i Vejle Kommunes kommuneatlas, er det nødvendigt med en politisk godkendelse, inden det kan lade sig gøre at rive kirken ned, og den ser altså ud til at blive svær at få.

- Der skal vægtige grunde til, før man kan rive en bevaringsværdig bygning ned. Også af hensyn til præcedens. Kan funktionen af bygningen ikke opretholdes eller er den i alt for dårlig stand, så er det en mulighed, men det gør sig ikke gældende i denne sag, siger Christoffer Melson.

Han noterer sig, at man har løst pladsmanglen i kirken ved barnedåb ved at flytte nogen til om lørdagen, og at det samme gør sig gældende for konfirmationer:

- Det er kun juleaften, der er problemer, ellers løses udfordringerne i dagligdagen. Når det er tilfældet, synes vi ikke, det er godtgjort, at det er nødvendigt at nedrive bygningen, siger Christoffer Melson og kalder en nedrivning for et ultimativt, drastisk skridt.

En markant bygning

Politikeren fortæller, at Bredballe Kirke er den kirke, han selv er kommet mest i igennem sit liv. Derfor har han også et personligt forhold til kirken.

- Men jeg vil håbe, at jeg er så professionel, at det ikke er det, der driver mig. Det er den eneste ældre, markante bygning i et stort område ved Bredballe, så den har kulturhistorisk betydning. Jeg har respekt for, at andre har en anden holdning, men jeg synes, det er mest ærligt at melde min holdning klart ud nu, inden menighedsrådet når for langt frem i sin planlægning af byggeriet.

Christoffer Melson ønsker ikke at udtale sig på vegne af de andre partier, som er repræsenteret i teknisk udvalg, men han vurderer, at der på nuværende tidspunkt er flertal for at afvise nedrivningen af Bredballe Kirke.

Formanden for menighedsrådet i Bredballe, Kurt Holm Hansen, sagde fredag eftermiddag til DR, at menighedsrådet endnu ikke har sendt en ansøgning om nedrivning til Vejle Kommune:

- Og før vi gør det, har politikerene ikke et nødvendige grundlag at træffe en beslutning på. Og inden det er sket, lægger vi ikke noget i graven, lød det fra menighedsrådsformanden, der dog også sagde, at den store modstand har fået rådet til nøje at overveje en tilbygnings-løsning.

Menighedsråd skal ikke regne med politisk opbakning til nedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce