Million-underskud hos Autocentralen: Importør-skift gjorde ondt

Kenneth Kærsner tiltrådte som filialchef i Autocentralen Vejle i januar 2019. Han forklarer bilhusets dårlige 2018 med blandt andet skift af Opel-importør. Arkivfoto

Million-underskud hos Autocentralen: Importør-skift gjorde ondt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Opel-importør, nye EU-godkendelser og udtynding i varelageret gav minus på bundlinjen for Autocentralen i Vejle.

Vejle: Usikkerhed blandt kunderne, problemer med importøren og udtynding af varelageret.

Det er ifølge filialchef Kenneth Kærsner hovedforklaringerne på, at Autocentralen i Vejle kom ud af 2018 med et underskud på 2,7 millioner kroner.

- Vi forhandler Opel og Nissan. I 2018 skiftede vi Opel-importør, og det gav en periode, hvor vi ikke havde ret mange Opel på lager. I samme periode solgte vi markant ud af vores varelager. Jeg tror, at vi halverede varelageret, fortæller Kenneth Kærsner.

Han peger desuden på, at en generel usikkerhed i forbindelse med indførelsen af WLTP, der er en ny målemetode og godkendelse af bilers brændstofforbrug og CO2-emission gældende i EU-landene, holdt nogle købere tilbage.

- Der har været en del forvirring og skiftende udmeldinger i forhold til, hvornår de nye godkendelser skulle træde i kraft. Det giver uro, og det er aldrig godt for bilsalget, fortæller Kenneth Kærsner, der tiltrådte som filialchef i Vejle-afdelingen, der har omkring 60 ansatte, i starten af 2019.

Nøgletal fra Autocentralen.com Vejles 2018-regnskab
Netto-omsætning: 492 millioner kroner. (512 mio. kr.)Årets resultat: -2,7 millioner kroner (-8,6 mio. kr.)

Egenkapital: 619.000 kroner (3,3 mio kr.)

Antal ansatte: 131 (139)

(Tal i parentes fra 2017-regnskabet).

Svært at få lov at tjene penge

Han håber og forventer, at næste års regnskab vil blive bedre end sidste års regnskab - der i øvrigt kommer oven på to foregående år med underskud i million-klassen for Autocentralen i Vejle.

- Det er stadig svært at få lov at tjene penge i bilbranchen. De sidste tre år har der været afgiftsændringer hvert år, og hver gang går det ud over bilsalget. Nu kommer der en ny regering, og så må vi se, hvad de finder på, men vi forventer at kunne præsentere et bedre resultat næste år, fortæller Kenneth Kærsner.

Million-underskud hos Autocentralen: Importør-skift gjorde ondt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce