Minister bøjer sig: Vigtig vej lukker ikke alligevel

De seneste år har krydset ved Buldalen været lysreguleret. En betingelse for, at vejen kan forblive åben er, at kommunen i samarbejde med Vejdirektoratet finder en permanent løsning for udformningen af krydset. Arkivfoto

Minister bøjer sig: Vigtig vej lukker ikke alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har bøjet sig for lokale argumenter og ophæver en gammel aftale mellem Vejle Kommune og Vejdirektoratet.

Vejle: Buldalen får lov at overleve som forbindelsesvej mellem motortrafikvejen og Vardevej ved Skibet.

Den nyhed modtog Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) tirsdag kort før middag. En mail fra transportminister Ole Birk Olesen (LA) fortalte, at ministeren og dermed Vejdirektoratet opgiver et tidligere krav om, at vejen skal lukkes:

- Det er en rigtig god nyhed. Den viser, at det kan betale sig at forfølge en sag lokalt. Og jeg mener, at ministeren her viser, at han er politiker. Han lytter til forskellige holdninger og træffer så en beslutning, siger Vejles borgmester.

Vejle Kommune bedes venligst tage kontakt til Vejdirektoratet med henblik på at drøfte etablering af en permanent løsning på lysreguleringen af krydset ved rute 28 og Buldalen.
Transportminister Ole Birk Olesen (LA) i brev til Vejles borgmester

Alternativ koster 20 millioner kroner

Med beslutningen står det klart, at trafikanterne stadig kan bruge forbindelsesvejen. En efterhånden 10 år gammel aftale mellem Vejle Kommune og Vejdirektoratet er ophævet. Ifølge den skulle vejforbindelsen lukke, når kommunen åbnede en ny forbindelse tættere på Vejle. Det skete i november, da Vejledalen mellem rundkørslen ved indkørselen til Vejle og Vardevej blev åbnet.

I første omgang bakkede ministeren op om Vejdirektoratets krav om, at Buldalen skulle lukke. Det meddelte han Vejle Kommune i marts. Forinden havde blandt andre Vejles borgmester argumenteret for, at vejforbindelsen fik lov at bestå. Kommunen var tilmed klar med et kompromisforslag om i stedet at lukke krydset for enden af Vardevej i Skibets vestlige udkant.

Vejdirektoratet var klar til at acceptere, at man erstattede de nuværende kryds med en ny kort stikvej fra motortrafikvejen til Vardevej lige i udkanten af Skibet - et projekt til rundt regnet 20 millioner kroner.

Ingen protester

Byrådet med borgmester Jens Ejner Christensen i spidsen argumenterede med, at det var spild af skattekroner, og i maj gav et brev fra transportministeren nyt håb. Han var klar til at slå en streg over den gamle aftale mellem kommunen og Vejdirektoratet - med mindre der var indvendinger fra Billund Kommune og Region Syddanmark.

Kort efter kunne Billunds borgmester Ib Kristensen (V) garantere, at der ikke ville komme protester fra Billund Kommune, og i slutningen af juni meddelte Region Syddanmark med regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i spidsen, at regionen heller ikke havde problemer med, at Buldalen fik lov at blive. Dermed var vejen reddet - for transportministeren skriver til Vejles borgmester:

I lyset af disse vurderinger accepteres det i denne konkrete sag, at Buldalens tilslutning til rute 28 opretholdes.

Minister bøjer sig: Vigtig vej lukker ikke alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce