Nu er vejen banet for en dagligvarebutik i Skibet

Vejle Kommune bliver nu alligevel ikke tvunget til at lukke Buldalen for ind- og udkørsel fra motortrafikvejen. Det kan skabe fornyet interesse blandt dagligvarekæderne for at åbne butik på grunden til venstre for Buldalen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Nu er vejen banet for en dagligvarebutik i Skibet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Buldalen skal alligevel ikke lukkes. Dermed er en grund mellem Vardevej og motortrafikvejen atter interessant for en stribe dagligvarekæder.

Skibet: Et gammel løfte har i en årrække bremset udviklingen i Skibet, hvor et voksende antal indbyggere længe har håbet, at en dagligvarebutik vil slå dørene op i deres lokalområde.

Dagli'Brugsen i Jennum er nærmeste alternativ, hvis ikke turen skal gå til Vejle.

Dilemmaet har været, at Vejle Kommune ikke ville give grønt lys for en dagligvarebutik i Skibets vestlige ende, hvor Vardevej møder motortrafikvejen, så længe man ikke vidste, om man var tvunget til at lukke Buldalen eller en anden tilslutningsvej til motortrafikvejen.

Det skyldes et gammelt løfte til Vejdirektoratet, da Vejle Kommune fik lov til at anlægge rundkørslen på Bredsten Landevej ved den kommunale genbrugsplads. Betingelsen for at tillade endnu en tilslutning til vejen var, at kommunen skulle lukke Buldalen.

Jeg forestiller mig, at ejeren af jorden nu igen bliver kontaktet, hvis der ikke allerede er indgået en betinget forhåndsaftale.
Lars Buksti, planchef i Vejle Kommune
En 10  år gammel lokalplan baner vej for, at en dagligvarebutik kan opføres på hjørnet af Buldalen og Vardevej. Butikken må højest være 1000 kvadratmeter stor. Illustration: Uddrag fra lokalplan 1045
En 10 år gammel lokalplan baner vej for, at en dagligvarebutik kan opføres på hjørnet af Buldalen og Vardevej. Butikken må højest være 1000 kvadratmeter stor. Illustration: Uddrag fra lokalplan 1045

Bliver kontaktet igen

Men som omtalt i onsdagens avis, har transportminister Ole Birk Olesen (LA) nu endegyldigt slået fast, at Buldalen kan bevares som forbindelse mellem Bredsten Landevej og Vardevej.

Det slår døren op for, at en dagligvarekæde nu igen kan rette blikket mod Skibet.

- Der ligger allerede en vedtaget lokalplan for en dagligvarebutik ved Buldalen, og flere dagligvarekæder har vist interesse gennem årene. Ingen har dog hidtil været interesseret i at åbne butik, der udelukkende kunne betjenes fra Vardevej, fortæller planchef i Vejle Kommune Lars Buksti.

Men med transportministerens beslutning er forventningen hos planchefen, at dagligvarekæderne igen begynder at røre på sig, når Buldalen ikke længere er en forhindring.

- Jeg forestiller mig, at ejeren af jorden nu igen bliver kontaktet, hvis der ikke allerede er indgået en betinget forhåndsaftale, siger Lars Buksti.

Netto er varm på Skibet

Så sent som ved åbningen af en ny Netto i Børkop torsdag morgen bekræftede udviklingsdirektør i Salling Group, Carsten Hadsbjerg, at Netto er meget interesseret i at åbne butik i Skibet uden at komme nærmere ind på den præcise placering.

For der er også en grund i spil for enden af Vardevej, hvor flere husejere, ifølge avisens oplysninger, tidligere er blevet kontaktet af en ejendomsudvikler, der havde planer om at opføre en dagligvarebutik.

Men den placering er ikke aktuel, ifølge Lars Bukstis vurdering.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at det går den vej. Det kræver nedrivning af huse og samtidig kræver det en lokalplan. Jeg tvivler på, at det bliver aktuelt. Det er svært at argumentere for, at der er behov for to dagligvarebutikker i Skibet, og da byrådet i sin tid vedtog lokalplanen for Buldalen, pegede man på, at det var den rigtige placering for en dagligvarebutik, fortæller planchefen.

10 år gammel lokalplan

Lokalplan 1045, som byrådet vedtog tilbage i 2008, giver mulighed for at opføre en dagligvarebutik med et brutto butiksareal på højest 1000 kvadratmeter samt en varegård på yderligere 100 kvadratmeter.

Lokalplanområdet er beliggende sydvest for den i dag eksisterende parcelhusbebyggelse, der afgrænser Østengård mod øst. Altså på højre side af Buldalen, når man kommer kørende fra motortrafikvejen.

Nu er vejen banet for en dagligvarebutik i Skibet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce