Nu stopper kulturdirektøren: Skyd mig en kugle for panden, hvis jeg blander mig

Dan Arnløv Jørgensen viste billeder og holdt en humoristisk tale, inden han overrakte John Hansen sin gave på den store scene i Vejle Musikteater. Foto: Mette Mørk

Nu stopper kulturdirektøren: Skyd mig en kugle for panden, hvis jeg blander mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikteatrets store scene var tirsdag eftermiddag fyldt med gæster, der tog afsked med kulturdirektør John Hansen.

Vejle: Vejles afgående kulturdirektør John Hansen kommer ikke til at savne Vejle Kommune, nu hvor han lader sig pensionere og bliver selvstændig konsulent, foredragsholder med mere.

Det fortalte han gæsterne på scenen i Vejle Musikteater onsdag eftermiddag og tilføjede, at han kommer til at savne de mange relationer, de 13 år som kulturdirektør har givet ham. Og så skal man ikke forvente, at John Hansen - som en anden forhenværende direktør, Erik Dahl-Rasmussen - vil blande sig i det område, han nu forlader.

- Kom forbi og skyd mig en kugle for panden, hvis jeg blander mig i Vejles kultur. Det kommer ikke til at ske, garanterede den afgående direktør under den to timer lange afskedsreception på det mørke scenegulv.

Lav et godt show og lad som om, du har styr på det. Det råd fik jeg, da jeg skulle holde mit første oplæg for sammenlægningsudvalget.
John Hansen, afgående kulturdirektør

Formand gav en harpun

Her blev de mange gæster klogere på den 62-årige, oprindeligt uddannede skolelærer, som i dag bor på Trelde Næs med sin kone Jette Madsen.

Kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K) afslørede blandt andet, at John Hansen havde sovet under samtlige byrådsmøder i hele perioden. At han er vild med gulerødder og som en anden James Bond havde ønsket sig - og fik - et harpungevær i afskedsgave.

Resiliens i tidlig alder

Kommunaldirektør Niels Ågesen afslørede, at direktionskollegaen i sin tid som lærer særligt havde været god til vanskelige elever. Og det var kommet John Hansen til gode i arbejdet med skiftende kulturudvalgsmedlemmer.

- Jeg har været igennem alle Johns papirer gennem karrieren og de viser, at John blandt andet er ligefrem, idérig, nytænkende, ser muligheder og er robust. Du var med andre ord resiliens, inden vi vidste, hvad ordet betød, sagde kommunaldirektøren i sin tale til dagens hovedperson.

Han blev også hyldet af kulturforvaltningens ledergruppe, der indtog scenen som bakkesangerinder med blandt andre musikteaterdirektør Toni Lee Larsen, museumschef Ove Sørensen og leder af Idræt og faciliteter, Thomas Schmidt, i kulørte kjoler og fine hatte. De gik på scenen og sang en Hansensk udgave af visen "Kom hjem igen til lillemor på Lyngyvej".

Nu stopper kulturdirektøren: Skyd mig en kugle for panden, hvis jeg blander mig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce