Ny butik åbnet: Et eldorado for eventyrere

Gert Lindquist er kædechef i Eventyrsport, som netop er åbnet i Vejle. Foto: Lars Saugbjerg

Ny butik åbnet: Et eldorado for eventyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag åbnede Eventyrsport i gågaden i Vejle. Det er kædens 12. butik, der henvender sig til alle, som er aktive i naturen - og færdes udendørs til daglig.

Vejle: Det begyndte i 1996 i et lille kælderlokale i Aarhus. Torsdag åbnede kædens 12. butik i Vejle. Eventyrsport har slået sig ned i i Torvegade 9, som tidligere husede Sport 24.

Den 600-700 kvadratmeter store forretning er et eldorado for friluftsfolket. Alt fra soveposer, pandelamper og termoflasker, til rygsække, jakker og vandrestøvler.

Den nye butik er indrettet efter alle kunstens regler.

- Vores produkter bliver præsenteret i et særligt miljø. Vi gør brug af sanserne og har for eksempel fuglekvidder i prøverummene, vandlyd ved broen og deroppe sidder en patron med græsduft, fortæller kædechef Gert Lindquist og peger op mod loftet.

Prøverummenes tag er beklædt med mos og de bærende søjler i lokalet har fået liv i form af jungle-tapet.

Da forretningen slog dørene op torsdag klokken 8, stod 15-20 mennesker i kø. Foto: Lars Saugbjerg
Da forretningen slog dørene op torsdag klokken 8, stod 15-20 mennesker i kø. Foto: Lars Saugbjerg

Tre år med fart på

Der er højt til loftet i kædens 12. butik, og det er ikke tilfældigt, at den er placeret i Vejle.

- Vejle har en stærk midtby og en stærk gågade. Beliggenheden er unik, og det samme er ejendommen. Vi tror jo på, at vores butikker kan gøres en forskel - forstået på den måde, at vores personale skal vide en masse om det, vi sælger, siger Gert Lindquist.

Eventyrsport har et online-academy, der uddanner de ansatte i forskellige brands, kampagner og måden at håndtere forretningen på.

- Vi ansætter folk, som interesserer sig for friluftsliv. Kunderne kan hurtigt mærke, om ekspedienterne beskæftiger sig med noget, de brænder for, siger Gert Lindquist, der fastslår, at anstrengelserne bærer frugt.

De seneste tre år har det taget fart.

- Vi er vokset 118 procent og runder 200 millioner kroner i omsætning, fortæller han.

Konkurrence

"Outdoor living" er populært. Danskerne sejler havkajak, tager på oplevelsesture i skovene, overnatter i shelters og vandrer stierne tynde. Men der er konkurrence i branchen.

- Der er nogle store spillere, som banker på døren til Danmark. Vi forsøger at navigere uden om dem ved blandt andet at vælge produkter, serier og brands, som de ikke har i deres sortiment. Vi er ret dynamiske. Vi opretter 2500 produkter om året på nettet, så netbutikken er den største butik, vi har - og den vokser. Her prøver vi en masse ting af, og når det er testet på nettet, fører vi det ud i butikkerne. Måske har vi tre farver i butikkerne, men vi har syv på nettet, lyder det fra kædechefen.

Det er i øvrigt muligt at bestille på nettet og få leveret indkøbet gratis i butikken.

Hr. og fru Hansen

Gert Lindquist understreger, at Eventyrsport ikke kun er en butik for hardcore friluftsfolk, spejdere og bjerbestigere, som har brug for en isøkse.

- Rigtig mange danskere elsker at være udendørs. De vil være aktive, og de er alle i vores målgruppe. Hr. og fru Hansen. Det kan være kvinden, som har brug for en funktionel jakke, når hun cykler på arbejde, eller det kan være manden, som blot elsker at nyde naturen - eller har brug for et par sandaler, når han lufter hunden, siger Gert Lindquist.

Kædechefen nævner, at kæden samarbejder med magasinet "opdag Verden", som henvender sig til blandt andre vandrere. En aktivitet, som lige nu er mere populær end nogensinde.

- Samarbejdet fører til en del foredrag i vores butikker - om alt fra vandreture til test af udstyr. 100 om året. Her i butikken vil vi formentlig få otte foredrag, når først vi lige er faldet til, siger han.

Den nye forretning på gågaden har fire fuldtidsansatte, i alt 15 medarbejdere.

Ny butik åbnet: Et eldorado for eventyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce