Ny lokalplan betyder farvel til øjebæ - og goddag til boliger

Det nye boligprojekt strækker sig rundt om hjørnet fra Grejsdalsvej op langs Jellingvej. Naboejendommen i nummer 3 er en del af projektet men bevares. Illustration fra lokalplanforslaget

Ny lokalplan betyder farvel til øjebæ - og goddag til boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny lokalplan skal sikre 39 nye lejligheder på hjørnet af Grejsdalsvej og Jellingvej.

Vejle: Byen skyder i vejret i disse år - og i nær fremtid fortsætter processen på hjørnet af Jellingvej og Grejsdalsvej.

I årevis har en forsømt ejendom ligget nærmest skjult bag beplantning på hjørnegrunden, hvor Jelling-bakken begynder. Men en ny lokalplan baner nu vej for at fjerne den eksisterende bygning og erstatte den med nybyggeri i fire etager toppet med en tagterrasse.

Lokalplanen har været på vej siden marts. Her sagde politikerne i teknisk udvalg i ja til, at bygherren kunne arbejde videre med en egentlig lokalplan for projektet.

Den ny bebyggelse skal være med til at skabe mere byliv i kvarteret ved at bringe flere boliger til bydelen.
Lokalplanforslag 1277

Ekstra lejligheder i nabobygning

Nu ligger lokalplanforslaget klar. Her kan man blandt andet læse, at to af de kommende lejligheder skal indrettes i den nuværende ejendom Grejsdalsvej 3.

Ejendommen er bevaringsværdig og berøres ikke af projektet bortset fra, at tagetagen skal udnyttes til de to nye lejligheder, så der i alt kommer otte lejligheder i bygningen.

De øvrige 37 lejligheder indrettes i nybyggeriet, der strækker sig om hjørnet fra Grejsdalsvej og langs Jellingvej op mod Gl. Kongevej. På den anden side af vejen ligger etageboliger bygget af Lejerbo i 1991.

Vinduer må ikke åbnes

Trafikstøj er en af udfordringerne. Krydset mellem Jellingvej, Grejsdalsvej og Enggade hører til byens mere trafikerede. Da politikerne i sin tid sagde ja til, at bygherren måtte gå videre med projektet, var en af betingelserne, at man fandt en løsning, så lejlighederne kunne overholde miljøkravene.

Ifølge lokalplanen bliver løsningen vinduer med tre lag glas ud mod gaden - vinduer, der ikke kan åbnes. Af hensyn til støjen må der heller ikke være altaner ud mod Jellingvej og Grejsdalsvej - de skal anbringes på bagsiden af ejendommen, hvor selve bygningen vil virke som støjværn. På samme måde bliver de udendørs arealer skærmet mod støj.

Udover lokalplanen er der udarbejdet et tillæg til kommuneplanen. Det er nødvendigt, fordi der skal bygges i fire etager med tagterrasse.

Fra teknisk udvalg skal planerne videre til foreløbig godkendelse i økonomiudvalget og byrådet, inden de sendes i offentlig høring i fire uger.

Ny lokalplan betyder farvel til øjebæ - og goddag til boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce