Nye briller tager demente med hjem til barndommens gade

Brillerne har haft en positiv betydning for de demente, viser erfaringerne fra tilsvarende projekter i andre kommuner. De er undervejs blevet mere glade. Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Nye briller tager demente med hjem til barndommens gade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En app skal genoptræne borgere efter sygehusophold, mens briller vil sikre demensramte og sengeliggende nye oplevelser. Vejle Kommune har igen gjort indhug i den 40 millioner kroner store velfærdsteknologi-pulje.

Vejle: En særlig app til træning og virtual reality-briller til demente.

Igennem dem kan de besøge barndommens gade eller opleve seværdigheder, som var de der selv - selvom de sidder i sofaen på deres plejehjem. Det er bare to af de nye indkøb, som Vejle Kommune har foretaget for 2,2 millioner kroner.

I 2012 blev der ved det kommunale budgetforlig afsat 20 millioner kroner til at teste og investere i teknologi i perioden 2012-2016, som skal imødekomme de kommende års demografiske udfordringer.

I 2017 satte man så turbo på processen ved at afsætte et tilsvarende beløb til investeringer frem til 2020. Siden er der afprøvet omkring 70 forskellige teknologier.

Aktuelt har man investeret i 11 forskellige, men mest markant er de to nævnte.

Mere livskvalitet i hverdagen

Terapeuter og pædagoger får flere og flere opgaver med træning af borgere med udviklingshandicap eller efter for eksempel et sygehusophold.

En måde at opfylde den stigende efterspørgsel fra flere borgere kan være at tilbyde virtuel træning eller særlige træningsapps. Idéen er, at kommunens medarbejdere ikke behøver at være fysisk til stede under træningen, men at borgeren kan træne i hjemmet, når der er tid og overskud til det.

Nogle af puljepengene er også gået til udstyr på plejecentrene. Med brillerne kan de demensramte og sengeliggende komme ud at se på verdenen og dermed opnå mere livskvalitet i hverdagen.

Undersøgelser fra tilsvarende projekter i andre kommuner har for eksempel vist, at borgerne er gået fra at være kede af det til at være mere glade.

Velfærdsteknologirådet, der forvalter midlerne, består af seks byrådsmedlemmer.

Nye briller tager demente med hjem til barndommens gade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce