Økonomien brast for Brød & Co - udlejer taler om ny café

Arkivfoto

Økonomien brast for Brød & Co - udlejer taler om ny café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods stor popularitet kniber det gevaldigt for café og brødbutikken Brød & Co i Vejle Midtpunkt at tjene penge, og nu har det kendte bageri hevet stikket.

Vejle: Brød & Co, Vejles populære brødmandsbutik og bondekøkken-restaurant i latinerkvarteret, er fortid.

Det oplyste folkene bag butikken i Vejle Midtpunkt, Henrik Elkjær og Simon Clemens, tirsdag aften i et opslag på Facebook. Ifølge ejerne er det ikke økonomiske, men personlige årsager, der ligger bag beslutningen om at lukke.

Butikken har to gange tidligere været i finansielle vanskeligheder og blev genetableret så sent som sidste år efter en frivillig konkurs. Makkerparret uddyber ikke årsagen denne gang, men slår fast, at det ikke er likviditeten, der er årsagen til, at de slukker ovnene.

"Når der er gået en måned, og Henrik og jeg har fået trukket vejret, er jeg sikker på, at vi nok skal få mulighed for at give en mere fyldestgørende forklaring for vores valg", skriver Simon Clemens.

 

Brødhistorie
April 2013: Den udlærte kok, Simon Clemens, åbner  Brød & Co i Vestergade, hvor målsætningen er at bage brød af surdej og groft økologisk mel.December 2013: Brødmændene Simon Clemens og Henrik Elkjær rykker ind i de nuværende rammer i Vejle Midtpunkt.

December 2014: Brød & Co installerer nordens største stenovn, som vejer 25 ton og kan bage 72 brød ad gangen. Stenovnen bliver imidlertid en noget blandet fornøjelse, idet der opstår forskellige problemer undervejs.

Januar 2015: Det kombinerede bageri, brødmandsbutik og kaffehus i Vejle Midtpunkt bliver udvidet med et brasserie - og dermed holdes der også aftenåbent i lokalerne.

April 2015: Brød & Co åbner et bondekøkken. Det skal være et spisested, hvor gæsterne ifølge Simon Clemens mødes i nysgerrighed til maden, hvor distancen mellem gæst, kok og tjener ophæves, og hvor alle får en god samtale om maden og de gode råvarer. På dette tidspunkt er der 12 fuldtidsansatte og samlet set 26 på lønningslisten.

Juni 2015: Det økonomiske efterslæb fra opførelsen af den store stenovn, som var bygget forkert, bærer en del af skylden for, at Vejles populære brødmandsbutik har økonomiske vanskeligheder og akut mangler kapital. Simon Clemens fortæller om situationen på Facebook - og på bare tre dage skyder kunder mere end 300.000 kroner i firmaet. De modtager brødkuponer som gengæld for den økonomiske og livgivende indsprøjtning.

September 2015: Henrik Elkjær og Simon Clemens deltager ved DM i København og lander en flot bronzemedalje.

November 2015: Brød & Co kåres som årets butik i Vejle.

Februar 2016: Banken vælger at lukke kassekreditten, hvilket er medvirkende til, at Brød & Co går konkurs. Det står dog hurtigt klart, at brødbutikken har fået en ny investor og medejer i form af Bo-To Ejendomme, der i forvejen ejer Vejle Midtpunkt.

Oktober 2017: Ejerne bag Brød & Co oplyser på facebook, at de har besluttet at lukke.

En tur i Skifteretten

Ifølge avisen oplysninger er der dog også økonomiske årsager til at caféen lukker. Det står således fast, at virksomheden Brød & Co skal en tur i Skifteretten efter endnu en frivillig konkurs. Det er ifølge avisens oplysninger endnu engang indehaverne selv, der har indgivet begæringen.

Trods stor popularitet kniber det øjensynligt gevaldigt for Brød & Co at tjene penge.

Efter de første økonomiske vanskeligheder i 2015, kom Brød & Co på aktier. Dengang investerede vejlenserne godt 300.000 kroner i Brød & Co mod til gengæld at modtage brødbilletter. Det reddede den yderst populære brød- og café-virkomhed i første omgang. Efter endnu en økonomisk rutschetur og konkurs året efter,  i 2016, gik brødbutikkens udlejer, ejerne af Vejle Midtpunkt Bo-To Ejendomme, med  i ejerkredsen. Dermed var virksomheden atter reddet.

Men nu er lukningen af Brød & Co definitiv.

 

Nye lejere

Det bekræfter udlejeren, Tomas Kjær Andersen, medejer af Bo-To Ejendomme. Allerede i dag går Bo-To Ejendomme i gang med at finde nye lejere til lejemålet i Vejle Midtpunkt.

- Vi skal i dag (onsdag, red.) tale med to hold interesserede lejere. Det, vi forestiller os, er, stedet drives videre som café, siger Tomas  Kjær Andersen. Han tilføjer, at en kommende lejer kan rykke ind i en nøgleklar café.

 

 

Brødtekst

Økonomien brast for Brød & Co - udlejer taler om ny café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce