Ombrust menighedsråd splittet midt over i sag om kirkenedrivning

Bredballe Kirkes menighedsråd kunne ikke enes om at give formand Kurt Holm Hansen et klart mandat til at handle på rådets vegne i sagen om den mulige kirkenedrivning. Arkivfoto.

Ombrust menighedsråd splittet midt over i sag om kirkenedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg ved ikke, hvor jeg står nu, lød det fra menighedsrådsformand i Bredballe, der satte sit formandskab på spil torsdag aften.

Bredballe: Kurt Holm Hansen, formand for det ombruste menighedsråd i Bredballe, satte på menighedsrådsmødet torsdag aften sit formandskab på spil, da han bad om rådets opbakning i sagen om en eventuel nedrivning af Bredballe Kirke og opførelsen af en ny kirke på samme sted.

Det fik han dog ikke, da afstemningen endte 5-5, og det rystede tydeligt formanden.

- Jeg føler mig ærligt talt efterladt i limbo nu. Min kalkule var, at hvis afstemningen gik mig imod, ville jeg trække mig. Nu ved jeg ikke rigtig, hvor jeg står, lød det fra Kurt Holm Hansen til menighedsrådet og de 22 sognebørn, som var mødt op for at overvære menighedsrådsmødet.

Her er det mystiske bilag
Her er bilaget, som hverken presse eller sognebørn kunne få at se forud for torsdagens menighedsrådsmøde:"Ordlyd"

"Menighedsrådet tildeler formanden det operationelle ansvar for gennemførelse af menighedsrådets beslutning om opførelse af en ny kirke, hvor den gamle ligger i dag. Herunder ansvaret for udtalelser til offentligheden på menighedsrådets vegne".

"Virkning"

"En vedtagelse af resolutionen vil medføre, at vi først og fremmest går videre med behov og muligheder ud fra en faglig vurdering samtidigt med at vi går videre (med, red.) arbejdet med de formelle processer. Videre vil det indebære, at vi ikke bruger penge på E+N (arkitektfirma, red.) til lytteprocessen, før der ligger et gennemarbejdet skriftligt materiale om hvad vi får ud af processen, og dette materiale skal godkendes af menighedsrådet, så vel som økonomien i det. Endelig vil jeg i kommende kirkeblad udmelde strategien klart."
22 sognebørn var mødt op til menighedsrådsmødet torsdag aften - primært for at høre, hvad der gemte sig under dagsordenens punkt 6. Foto: Palle Søderberg
22 sognebørn var mødt op til menighedsrådsmødet torsdag aften - primært for at høre, hvad der gemte sig under dagsordenens punkt 6. Foto: Palle Søderberg

Bilag spøgte

Sagens kerne var mødets punkt nummer 6, der i dagordenen blot hed "Ny kirke. Resolutionsafstemning (bilag)".

Op til aftenens møde var der forgæves gjort forsøg fra presse og sognebørn på at få det omtalte bilag at se forud for mødet.

Det lykkedes ikke, og derfor var 22 sognebørn mødt op for selv at høre, hvad der gemte sig i bilaget.

Der stod: "Menighedsrådet tildeler formanden det operationelle ansvar for gennemførelse af menighedsrådets beslutning om opførelse af en ny kirke, hvor den gamle ligger i dag. Herunder ansvaret for udtalelser til offentligheden på menighedsrådets vegne".

Kurt Holm Hansen begrundede sit forslag med, at der har været "uklar kommunikation" i sagen om menighedsrådets beslutning, men det lykkedes ham altså ikke at overbevise et flertal af rådet om at overlade hele kommunikationen til ham.

- Kommunikation har været skod

- Kommunikationen i denne sag har lige fra starten været skod. Det er vigtigt, at vi nu kommer i dialog med sognet - også om mulige alternativer til en ny kirke. Jeg tror, at det vil støde mange mennesker, hvis vi giver dig sådan en fuldmagt, lød det fra kirkeværge Andreas Kruse, mens Annette Ravn Sørensen foreslog, at man i stedet lod flere af rådets medlemmer stå for kommunikationen til sognet.

Laila Høyer Johansen støttede formandens forslag: - Kurt har opfyldt det mandat, vi gav ham, nemlig at kommunikere at rådet har besluttet at arbejde for en ny kirke uden at man har lagt sig 100 procent fast på den løsning, sagde Laila Høyer Johansen, der ligesom flere af de øvrige ærgrede sig over, at sagen har skabt mistillid i sognet.

- Jeg har ikke oplevet andet end en sober tone fra menighedsrådet, men har til gengæld mødt en generel mistillid og en utilbørlig måde at udtrykke sig på fra den anden side, sagde hun blandt andet, før rådet skred til afstemning om formandens forslag.

For forslaget stemte Birthe Andersen, Kristian Pahus, Laila Høyer Johansen, Kurt Holm Hansen og Peter Wetche.

Imod stemte Andreas Kruse, Annette Ravn Sørensen, Aage Schubert, Bente Dahl og præst Birgith Vestergaard.

Karen Klint og præst Henrik Johanessen afstod fra at stemme.

Efter mødet havde formand Kurt Holm Hansen ingen kommentarer til, hvad der var sket på mødet.

Ombrust menighedsråd splittet midt over i sag om kirkenedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce