Omvendt julekalender: Skoleelever vender den på hovedet

I årets Omvendt Julekalender kan børnene blandt andet møde tvillingerne her, der bor i en af byerne i Nepal, projektet støtter. Foto: Nina Ruud, SOS Børnebyerne

Omvendt julekalender: Skoleelever vender den på hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et gratis undervisningstilbud giver SOS Børnebyerne igen i år landets skoleelever mulighed for at lære om udsatte børn i andre lande. Det sker som en del af en alternativ julekalender, der handler mere om at give end om at få.

Vejle: Et lys i vintermørket kan have mange ansigter. Navnligt i den forestående december måned, hvor børn og barnlige sjæle så småt begynder at emme af begejstring over udsigten til gaver og julens glæder.

Igen i år deltager skoleelever i Vejle Kommune i et projekt, der vender op og ned på den klassiske forståelse af julen som en højtid, der hovedsageligt handler om at få.

Omvendt Julekalender, som projektet hedder, er et gratis tilbud fra SOS Børnebyerne til landets skoler. Nærmere bestemt et alternativ til gaveræset, der har til formål lære den unge om glæden ved at give.

Skoleeleverne er dybt interesserede i at vide mere om, hvordan deres jævnaldrende ude i verden lever. Eleverne lærer om børn vilkår, og de ser, hvordan vi kan hjælpe hinanden - både ude og hjemme.
Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne
Omvendt Julekalender
Omvendt Julekalender er et gratis tilbud fra SOS Børnebyerne til landets skoler, hvor børn og unge kan lære mere om børns liv og vilkår i andre lande.Julekalenderen består af en lille film til hver skoledag i december - med tilhørende opgaver til klassen.

I år handler undervisningsmaterialet om børn i blandt andet Laos, Tanzania, Zambia, Nepal og Rusland.

50.000 børn fordelt på 800 skoler deltog på landsplan i projektet i 2017. Her samlede skolebørnene i alt 481.000 kroner ind til skolelegater for børn i Rwanda.

Stor interesse for andre børns vilkår

I den omvendte julekalender lærer skoleklasserne om børns vilkår i andre lande - med udgangspunkt i julens budskaber om næstekærlighed og håndsrækninger. Dét med udgangspunkt i udsatte børn i landene Nepal, Zambia, Laos, Tanzania og Rusland, som eleverne kan hjælpe økonomisk ved at tjene en skilling derhjemme, der kan gå til projektets indsamling.

- Eleverne er dybt interesserede i at vide mere om, hvordan deres jævnaldrende ude i verden lever. Eleverne lærer om børn vilkår, og de ser, hvordan vi kan hjælpe hinanden - både ude og hjemme, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne, i en pressemeddelelse.

Sidste år deltog 1242 skolebørn i Vejle Kommune i Omvendt Julekalender, der løber på sjette år, og interessen for den velgørende julekalender er vokset år for år.

På landsplan var cirka 3600 børn med, det første år projektet fandt sted, mens der sidste år var 50.000 skolebørn, som vendte julen på hovedet - fordelt på 800 skoler landet over.

Tilmeldingsfristen til Omvendt Julekalender er 26. november.

Omvendt julekalender: Skoleelever vender den på hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce