Otto's dropper Vejle - ny street food bod åbner fredag

De seneste uger har der hængt papirer for den lukkede Otto's madbod. Men fredag aften åbner boden igen, og det bliver med italiensk indhold, når folkene bag naboboden Mohira åbner pizza-boden "Dough". Foto: Torben Juhler

Otto's dropper Vejle - ny street food bod åbner fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det anatolske køkken er slukket hos Street Food Vejle, hvor pizzaerne rykker ind i den ledige bod på fredag.

Vejle: De seneste par uger har papir skjult indkigget til den første af de fem madboder, der møder gæsterne hos Street Food Vejle.

Her knap otte måneder efter åbningen af det lokale street food marked er duften af grillede spyd og andre retter fra det anatolske køkken forsvundet, da Otto's har valgt at lukke boden i Vejle.

Den tyrkisk-inspirerede kæde af street food-boder har også køkkener i Fredericia, Odense, Aalborg og Esbjerg, og når det er slut i Vejle, hænger det, ifølge indehaveren af Street Food Vejle, Heinrich Schrøder, sammen med, at indehaverne bag Otto's har valgt at dele boderne mellem sig.

- Der har været en uenighed, som har gjort, at folkene har valgt at dele boderne mellem sig. Ham, der har fået boden her i Vejle, har også boden i Aalborg, og han har valgt at lukke i Vejle. Det er langt at køre mellem de to boder, og han ønsker at koncentrere sig om boden i Aalborg, fortæller Heinrich Schrøder.

De fleste italienere vil nok ikke være helt enige i vores fortolkninger af pizzaen, for det er lidt ovre i det eksperimentale.
Mathias Taichi Ohira Poulsen, medindehaver af den nye bod "Dough"

Har ild i øjnene

Han kalder afskeden helt udramatisk og roser Otto-folkene for et godt samarbejde, men nu bliver der plads til et andet koncept i den ledige bod.

Det er gode kendinge af både ejeren og street food-gæsterne, idet naboboden Mohira, der serverer mexikansk-inspireret mad, overtager lejemålet og fredag åbner en italiensk-inspireret bod.

Heinrich Schrøder mener, at konceptet passer fint ind, selvom det langt fra er det eneste sted i byen, hvor man kan købe pizza.

- Vi har valgt at tage Mohira-drengene, fordi de er dygtige og har ild i øjnene. De vil knække det italienske og lave pizzaerne på deres egen måde. Samtidig tænker jeg også, at det bliver lidt mere familievenligt med pizza. Så på den måde passer det fint ind, fortæller Heinrich Schrøder.

Vil nyfortolke pizzaen

Det er kammeraterne Joseph Mola, der er udannet kok fra Venezuela, og Mathias Taichi Ohira Poulsen, der er tidligere tjener på Madindustrien og Heinrich Schrøders svoger, som står bag den nye bod.

- Der er flere steder i byen, du kan få god og autentisk italiensk mad, og det skal vi ikke lege med. Vi vil gerne nyfortolke pizzaen, som vi har gjort det med Mohira, hvor vi serverer tacos og burritos med skandinaviske råvarer. Vi kommer til at lave klassiske pizzaer som Margherita og Pepperoni, men det bliver med lidt andre ingredienser, end du traditionel ser, fortæller Mathias Poulsen.

Skorpen skal spises

De kalder boden "Dough", der betyder dej, og den bagte pizzadej kommer til at udgøre cirka 80 procent af sortimentet.

- Vi kommer til at lave fire forskellige pizzaer og en dessertpizza, og dem kan du købe i to forskellige størrelser. Samtidig laver vi nogle sideretter og forskellige saucer, som du kan dyppe skorperne i. Mange spiser ikke skorpen på deres pizzaer, men vi laver nogle saucer, som vi har prøvet i USA, fortæller den unge iværksætter.

Han er fint tilfreds med salget på det lokale street food, hvilket også er baggrunden for, at de to kammerater har mod på at åbne endnu et koncept på Dæmningen.

- Vi er absolut tilfredse og synes, at folk er gode til at bakke op om street food. Vi har fundet noget, vi vil arbejde hårdt med, og det virker, siger Mathias Poulsen.

Otto's dropper Vejle - ny street food bod åbner fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce