Politikere gentager sig selv: Vi kigger på LED-skærme i år

I november 2017 valgte flere byrådsmedlemmer og kandidater - som her Søren Peschardt (S) - at posere på de LED-skærme, som allerede dengang var kendt ulovlige af Vejle Kommune. Nu står et folketingsvalg for døren, og tvisten om skærmene er endnu ikke løst, ligesom teknisk udvalg endnu ikke har vurderet, om reglerne skal laves om. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Politikere gentager sig selv: Vi kigger på LED-skærme i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De har sagt det tidligere, og formanden for teknisk udvalg lover det igen: Politikerne vil kigge på de gamle regler om skiltning langs byens indfaldsveje - i år.

Vejle: Vejle Kommune har meldt to sager om ulovlige LED-reklameskærme hos McDonald's og Dit Bilhus til politiet.

Det sker, selvom formandskabet i de to seneste udgaver af teknisk udvalg har udsendt klare signaler om, at de lokale politikere vil kigge på reglerne og særligt lokalplanen for byens større indfaldsveje.

- Vi kan nok ikke blive ved med at sige nej til disse digitale skærme. Spørgsmålet er, om det ikke er fremtiden for skilte, så firmaerne ikke skal smide skilte ud, hver gang de vil gøre reklame for noget nyt. Vi kan ikke bare lukke øjnene for fremtiden.

Sådan sagde den nu tidligere formand for teknisk udvalg, Peder Hummelmose (V), til avisen tilbage i november 2017. På det tidspunkt havde forvaltningen netop sendt de første påbud til de to lokale erhvervsdrivende.

Der kommer til at ske noget, men det er ikke en snuptagsløsning, der skal til. Det er en stor proces at lave de regler om.
Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg

Kigger på midtbystrategi

I marts 2018 hed udvalgsformanden Christoffer Melson (V), og han var stort set enig med sin forgænger, da avisen igen spurgte til sagen.

- Vi skal også forholde os til, at teknologien ændrer sig, og i takt med at disse LED-skærme kommer ned i pris, giver det ikke mening, at vi bliver ved med at holde fast i, at det skal være træskilte, sagde Christoffer Melson, og næstformand Kim Hesel (K) var enig.

Nu er der stort set gået endnu et år, og politisk har teknisk udvalg endnu ikke set på sagen.

Men det sker i år, lover Christoffer Melson.

- Vi har lavet et årshjul, hvor vi har prioriteret de temaer, vi skal behandle i en rækkefølge, og midtbystrategien er noget af det første, vi skal kigge på i år. Her vil det være oplagt også at kigge på skiltepolitikken, siger udvalgsformanden.

Ingen hovsa-løsninger

Du sagde sidste år, at I ville kigge på reglerne, men hvorfor er der stadig ikke sket noget?

- Det er et meget komplekst område med mange forskellige interesser, og vi skal ikke lave en hovsa-løsning. Vi skal have kigget på det grundigt, og det er et stort maskineri, hvis vi skal ind i de forskellige lokaplaner og ændre reglerne, siger Christoffer Melson.

Hvis I alligevel vil ind og se på reglerne og den gældende lokalplan, er det så nødvendigt at politianmelde de to LED-skærme, der står langs Fredericiavej?

- Det er rigtigt, at vi vil kigge på det, men det er ikke det samme som at sige, at forvaltningen skal se gennem fingre med de regler, der er i dag. Indtil vi har kigget på det, skal man overholde de regler, der er, siger udvalgsformanden.

Skal se ordentligt ud

Hvis der i udvalget er opbakning til at se på skiltereglerne langs indfaldsvejene, hvor kommunen selv har LED-skærme stående på Horsensvej og Koldingvej, vil Christoffer Melson gå efter at indføre teknologi-neutrale regler.

- Hvis vi tillader disse skærme, skal vi stille regler op for, hvordan vi sikrer, at det kommer til at se ordentligt ud, så det ikke bare bliver laveste fællesnævner. Men jeg synes principielt, at reglerne skal være teknologi-neutrale og mere skal handle om, hvordan skiltene ser ud, end hvilket materiale de er lavet af, siger han.

Politikere gentager sig selv: Vi kigger på LED-skærme i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce