Politikere i digital gabestok: Folket vil høres om Rådhustorvet

Rådhustorvet er præcist, som et rådhustorv i Vejle skal være. Sådan er holdningen blandt et stort flertal af de læsere, der har involveret sig i debatten om torvets fremtid. Arkivfoto

Politikere i digital gabestok: Folket vil høres om Rådhustorvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vreden mod omlægningen er fortsat stor i kommentarerne på de sociale medier efter teknisk udvalgs beslutning om at omdanne torvet.

Vejle: Hvis byens centrale plads havde samme funktion som for århundreder siden, ville en række af Vejles byrådspolitikere sidde i gabestok til spot og spe for folket.

Gabestokken er for længst afskaffet. Nu har de sociale medier overtaget den funktion. Og politikerne bliver overhældt med verbale rådne æg og andet skarn efter teknisk udvalgs beslutning om at ændre Rådhustorvet.

Følgende udpluk af et Facebook-indlæg fra Rita Madsen hører til i den blidere ende:

Jeg fatter ikke, at folk ikke snart stemmer på nogle andre. Der er altid problemer med teknisk udvalg. De vil ikke, hvad folket vil.

Der efterspørges forslag til, hvordan torvet kan gøres hyggeligt - det er hyggeligt!
Paw Holm i indlæg på Vejle Amts Folkeblads Facebook-side

Borgernes by - ikke byrådets!

Netop det med folkets røst har fået plads i debatten. Sonja Jørgensen foreslår, at en ændring af Rådhustorvet skal til afstemning. Det samme gør Erik Munch Pedersen. Som han skriver til det konservative byrådsmedlem Dan Arnløv Jørgensen:

Med disse tilbagemeldinger her kunne du jo foreslå i byrådet at lave en folkeafstemning i Vejle om Rådhustorvet! Fordi vi gennem årene har set meget dårlig byplanlægning - og Vejle er trods alt borgernes og ikke byrådets by!

At dømme efter folkestemningen vil der næppe være tvivl om udfaldet. Torvet ville få lov at ligge, som det gør i dag med sin brostensbelægning, trapper og skulpturer.

Stort alle af de mere end 50 kommentarer på avisens Facebook-side beder i mere eller mindre urbane vendinger politikerne om at holde fingrene fra torvet og bruge budgettet på 6,5 millioner kroner til andre formål:

Det er helt skørt at smide så mange penge ud. Det Rådhustorv, vi har nu, er flot. Det vil vi beholde. Vi skal huske det når der bliver valg, skriver Jette Gundersen

Godt for kørestolsbrugere

Der er dog nuancer. Ditte Bindzuz Gubi mener, at det er godt, hvis pladsen bliver mere tilgængelig. Hun skriver:

Midtbyen skal være for alle, både gående med og uden ganghjælpemidler og kørestolsbrugere.

Allan Jespersen peger i sit indlæg på, at debatten er typisk for diskussionen, når der er lagt op til forandringer. Han skriver:

Same procedure as last year.... Hver ENESTE gang, der politisk debatteres byfornyelse, bliver de samme antikverede argumenter hevet frem fra en gruppe borgere, der stædigt (og for enhver pris) hænger fast i fortiden. Vejle er en af Danmarks absolut skønneste byer at være borger i, og det skyldes ikke udelukkende det fantastiske landskab, vi er velsignet med, men også en vedvarende og fremsynet byudvikling.

Måske debatmøde

Torvets fremtid kalder med andre ord på debat og følelser. Og i den ånd mener lokalhistoriker Vigand Rasmussen, at der burde arrangeres et borgermøde med Rådhustorvets fremtid som tema, inden teknisk udvalg træffer en beslutning - måske i Vejle Amts Folkeblads regi.

Idéen er lige nu til overvejelse hos avisens redaktør. Hvis der på et tidspunkt kommer hvid røg ud fra hans hjørnekontor, vil læserne naturligvis få nærmere besked. Sprængstof er der i hvert fald i fremtiden for byens centrale plads.

Politikere i digital gabestok: Folket vil høres om Rådhustorvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce